News

Déze twee artiesten gaan ons vertegenwoordigen tijdens het Songfestival

artiesten-nederland-songfestival

Het mag dan nog wel eventjes duren voordat het begint, maar de artiesten die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival zijn bekend! En ons Nederlands trots Duncan Laurence is ook onderdeel van het team!

Eurovisie Songfestival 2023

We hebben allemaal kunnen zien, en vooral horen, hoe Oekraïne ervandoor ging met de welverdiende winst van het Songfestival 2022. Normaal gesproken zal de volgende editie van de wedstrijd in het winnende land gehouden worden. Maar in verband met de toestanden in Oekraïne is dit overduidelijk niet mogelijk. In samenspraak met de EBU (European Broadcasting Union) wordt het Eurovisie Songfestival van 2023 gehouden in Liverpool, Verenigd Koninkrijk.

Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaatst en op zaterdag 13 mei is het tijd voor de grote finale. Maar wie gaat ons kikkerlandje vertegenwoordigen dit jaar?

Lees ook:
Deze artiesten zijn wereldberoemd geworden door deelname songfestival

Nederlandse inzending

Nederland zal het aankomende Songfestival vertegenwoordigd worden door wél twee artiesten, in plaats van één! De selectiecommissie is unaniem tot een besluit gekomen. Dion Cooper (28) en Mia Nicolai (26) gaan hopelijk heel Europa omver blazen in Liverpool.

De twee artiesten delen een enorme passie voor muziek. Oud-winnaar Duncan Laurence heeft samen met songwriter Jordan Garfield het duo samengebracht. Met z’n vieren schreven ze een nummer dat grote indruk heeft gemaakt op de jury. Hopelijk maken ze ook zo een grote indruk op de rest van Europa 😉

Dion en Mia zijn beide erg trots dat zij zijn uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen, laten ze in het persbericht weten. “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”

View post on Instagram
 

Must reads 👀