Celebs

Antoon vertelt hét geheim achter zijn doorbaak

Antoon kennen wij natuurlijk allemaal van zijn vele hits, muzikale brein en uiteraard knappe kop! Afgelopen week lanceerde hij zijn nieuwste EP ‘Olivia’, en mochten wij hem exclusief voor Girlscene interviewen bij de lancering van Coke Studio! Coke Studio is een gloednieuw Global muzieklabel van Coca-Cola die is gelanceerd om de nieuwe generatie muziekliefhebbers zowel virtueel als fysiek te laten verdwalen in Coca-Cola’s fantasierijke realiteit. De hoogste tijd om hem het hemd van het lijf te vragen.

Van Paradiso naar uitverkochte Ziggo Dome

Het echte succes van Antoon begon pas tijdens de pandemie. Even spannend was het dus nog wel of zijn grote droom om een show in Ziggo Dome te realiseren wel echt werkelijkheid kon worden. Antoon vertelt: “Volgens de statistieken kon het maar het voelde ongeloofwaardig. Ik kon Paradiso uitverkopen, alleen was dat 2000 man! Ziggo Dome 17.000 man.” En toch bewijst hij met het aankondigen van de ticketverkoop dat hij het echt kan; in 5 (!) uur verkocht hij show 1 uit waarna show 2 logischerwijs volgde.

De tekst gaat verder onder de post

Wat we kunnen verwachten? Zijn meest doordachte show ooit: “Bij mijn optredens ben ik altijd al heel betrokken en heb ik duidelijk voor ogen wat ik wil neerzetten, maar mijn visie ga ik bij deze show extra doortrekken. Het wordt echt anders dan andere shows”, aldus Antoon. De shows gaan in december plaatsvinden waar Coca-Cola de trotse hoofdsponsor van is. Hoewel Ziggo Dome voor Antoon een mijlpaal is, is dit echter nog lang niet zijn eindpunt: “Ik ben nu wel succesvol, maar dit momentum vasthouden is moeilijker dan het creëren. Het is mijn grootste missie om geloofwaardig, gerespecteerd en authentiek te blijven.

Antoon vs. Antoon

Op het podium is Antoon de meest ideale versie van zichzelf. Antoon vertelt: “Ook als ik een off-day heb sta ik alsnog te lachen en te zwaaien op het podium. Dat is soms wel gek omdat mensen dan dus verwachten dat het altijd goed met je gaat.” Hij vindt het daarom ook echt frustrerend dat iedereen maar altijd denkt dat zijn leven vet leuk en stressloos is waarin alles goed verloopt. “Zo’n leven kan helemaal niet! Niemand heeft dat! Je wordt in mijn leven zelfs meer geleefd dan dat je dat zelf doet en dat moet soms even verwerkt worden. Dat zou ik soms wel meer willen laten zien.

Antoon’s magic

Muziek is voor Antoon meer dan alleen een beat gevuld met woorden. Hoewel hij merkt dat er meer druk op hem komt te staan nu het echt zijn day-to-day job is geworden, blijft muziek een uitlaatklep voor hem waarin hij alles wat in zijn leven speelt kan verwerken. De drijfveer achter zijn succes wordt daarmee wel relevanter: “Ik streef er naar om muziek nooit als werk te gaan zien. En op het moment dat ik mijn succeses kan delen met mijn dierbaren en hen daarmee trots maak, wordt het voor mij pas echt magisch!”, aldus Antoon.

Het geheim achter zijn grote doorbraak? Realiseren dat zijn grootste les en tevens fout was dat hij jarenlang opzoek was naar zijn succes en dit probeerde te vinden in andere artiesten: “Je gaat nooit echt succesvol worden als blijft kopiëren. Op het moment dat ik echt ging doen wat ik tof vond, met nul intentie om succesvol te worden puur omdat ik het leuk vond, is dat het allergrootste ooit geworden”.

Meer insights over Antoon? Check dan snel onze Socials voor een Girlscene’s Never Have I Ever x Antoon!

Beeld: Antoon