Travel

Met déze tips ga je je nooit meer vervelen in de auto tijdens je vakantie

anti-verveeltips-auto

Ga jij ook met de auto op vakantie en moet je lang reizen voordat je op je vakantiebestemming bent? Dan kun je wel een paar tips gebruiken tegen verveling! Girlscene heeft daarom een aantal anti verveeltips bij elkaar gezocht, zodat de tijd voorbij vliegt en je voordat je het weet al op jouw vakantiebestemming bent aangekomen!

Dit zijn de beste anti verveeltips voor in de auto

Dan hoef je je nooit meer te vervelen in de auto onderweg naar je vakantiebestemming!

1. Wie het eerst een rode auto ziet

Je kunt dit spel met je broer(tje) of zus(je) doen. Wie het eerst een rode auto heeft gespot heeft gewonnen. Heb je de rode auto gehad? Ga dan verder met een groene auto, blauwe auto etc.

2. Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Dit spelletje is altijd leuk en kun je bijna overal wel spelen. Kies een voorwerp dat je op de weg ziet en laat de ander het raden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het voorwerp snel uit het zicht is, dus een molen langs de weg is geen optie! (tenzij je in de file stil staat natuurlijk.)

3. Wie is het spelen

Neem een bekend persoon in gedachten en laat iemand anders het raden.

4. Neem een puzzelboekje mee

Ga lekker puzzelen tijdens de autorit. Hier train je ook nog eens je hersenen mee!

5. Kaarten

Neem een spel kaarten en ga samen kaarten op de achterbank.

6. Radiospel, binnen 10 seconden raden welk liedje het is

Verander van zender en raad binnen 10 seconden welk liedje het is. Weet je het niet binnen 10 seconden? Dan mag de ander raden. Heb je het goed geraden krijg je daar natuurlijk punten voor! Er zijn genoeg radiozenders dus je kunt je uitleven met dit spel 😉

7. Schrijf een verhaal

Begin aan een verhaal, wie weet ben je er wel heel goed in en schrijf je echt een spannend en leuk verhaal. Of schrijf samen een verhaal. Begin met de eerste zin en laat de ander de volgende zin schrijven. Geef zo het verhaal steeds door. Wedden dat hier grappige verhalen uit komen!

8. Ontwerp kleding

In de auto heb je eigenlijk overal tijd voor! Altijd al eens je eigen kleding willen ontwerpen? Ga dan aan de slag met potlood en papier. Wie weet komt hier wel iets leuks uit voort wat je ook echt kunt maken als je weer thuis bent.

9. Filmpje kijken op je laptop

Neem je laptop mee en kies een leuke film uit. Voor je het weet ben je al weer anderhalf uur verder! Je kunt natuurlijk ook je favoriete series meenemen.

10. Tellen

Kijk hoe ver je komt met tellen. Zie je bijvoorbeeld ergens het getal nummer 1? Ga dan snel weer op zoek naar getal nummer 2 etc. Getallen zoals 36 tellen niet als je een losse 3 en een 6 ziet. Voorlopig ben je hier wel even zoet mee!

Lees ook
Deze prachtige vakantiebestemmingen zijn makkelijk te bereiken met de auto!

11. Kleur auto’s tellen

Wat is jouw lievelingskleur? Misschien rijden er wel auto’s met die kleur op de weg. Aan jou de taak om het aantal auto’s te tellen.

12. Dingen opschrijven en wie het als eerste ziet heeft gewonnen

Schrijf allebei 5 dingen op papier die je tegen kunt komen. Wie het eerst alle 5 de dingen heeft gezien onderweg, die heeft gewonnen.

13. Armbandjes knopen

Maak leuke armbandjes onderweg! Knoop een paar felgekleurde touwtjes vast aan de stoelleuning voor je en maak gevlochten armbanden, of knoop leuke armbandjes. Zo ben je helemaal klaar voor de zomer!

14. Slapen

Als je echt heel moe bent kun je altijd nog slapen tijdens de lange rit. Zo ben je ook helemaal opgeladen als je op je vakantiebestemming bent! En je kunt alvast dromen over de heerlijke vakantie die je tegemoet gaat.

15. Dingen lezen over je vakantiebestemming

Ga alvast in reisfolders lezen wat er op jouw vakantiebestemming allemaal te doen valt. Zo kun je misschien al een lijstje maken met de dingen die je wilt doen of wilt zien op vakantie.

16. Ik ga op vakantie en ik neem mee

Dit spel kennen we ook allemaal wel! Kom erachter hoeveel dingen jullie wel niet kunnen onthouden!

17. Tijdschrift/boek lezen

Neem een leuk boek of tijdschrift mee. Ook leuk om foto’s te verzamelen uit tijdschriften om een eigen lookbook te maken voor jouw kledingstijl.

Weet jij ook nog leuke anti verveeltips? 

Beeld: pinterest