Celebs

André Hazes aan tafel bij Jinek: ‘Ik vind ons gezin een beetje sneu’

Danique
andre-hazes-jinek

Gisteravond schoof André Hazes voor het eerst in een lange tijd aan tafel bij Jinek om te praten over zijn comeback, herstel en familiesituatie. Hij vertelde daar openhartig zijn verhaal en stuitte ook op een aantal harde uitspraken. 

André Hazes

Dit is de eerste keer dat André Hazes Jr. zijn eigen verhaal op de nationale televisie doet. “Van Jellinek (afkickkliniek) naar Jinek”, grapt hij aan tafel. Hij geeft toe dat dit zijn allereerste keer nuchter op de televisie is. “Ik hoor iemand lachen, maar dit is eigenlijk heel triest. Al was het maar een, twee of drie biertjes. Dit is wel echt, sinds mijn dertiende, nieuw denk ik.”

De jonge zanger legt uit dat hij het eigenlijk wel heel erg spannend vond om weer bij een talkshow aan tafel te schuiven, zonder een drankje in zijn hand. “Ik durfde niks te eten, omdat ik bang was dat het er nu uit zou komen. Maar ik vind het wel weer heel tof eigenlijk. Ik heb lang genoeg thuis gezeten dus het is ook weer tijd om dit te doen.”

Geen contact met de familie

Natuurlijk wordt er ook gesproken over Dré’s muzikale comeback en zijn deelname aan Holland zingt Hazes, wat hij voorheen altijd met zijn zus Roxanne deed. “Ik heb geen contact met mijn zus, dat is iets tussen ons”, vertelt de volkszanger. Dat zijn zus besloten heeft om er mee te stoppen, daar heeft hij alleen maar “heel veel respect” voor. “Ongelooflijk veel ballen dat ze hier ‘nee’ tegen heeft gezegd.”

Niet alleen heeft André geen contact meer met zijn zus, ook het contact met zijn moeder Rachel verloopt moeizaam de laatste tijd. “Ik heb geen contact met mijn moeder op dit moment”, zegt André wanneer Jinek vraagt naar de situatie. “Maar ik vind haar ook héél zielig. Aan sommige dingen kan ze niet zoveel doen en sommige dingen worden haar aangedaan”, gaat hij verder. “Ik vind ons gezin een beetje sneu.”

Lees ook:
Gaan Monique Westenberg en André Hazes weer samenwonen?

Focus op zichzelf

Ondanks al het verdriet in de familie, staat de jonge Hazes er positief in en heeft hij vertrouwen in de toekomst. Nadat hij nuchter uit de kliniek is gekomen, gebeuren er veel fijne dingen. “Ik heb mijzelf wel voorgenomen; ik wil me echt alleen maar focussen op positief.” André gaat de goede kant op en wil dit graag zo houden. “Iedereen die bij mij in de weg staat, daar neem ik even afstand van”, vertelt André Hazes bij Jinek aan tafel.

Beeld: jinek