News

Romantisch uitje: wandelend lichtjes bekijken op het Amsterdam Light Festival

amsterdam-light-festival

Het is de tijd van het jaar waarin de straten van Amsterdam verlicht worden door een magisch lichtschouwspel, het Amsterdam Light Festival. Vanaf 30 november tot 21 januari zal de stad schitteren met meer dan twintig verschillende lichtkunstwerken, die de grachten veranderen in een betoverende omgeving. Een ideaal winteruitje voor een romantische date of qualitytime met je bestie dus!

Amsterdam Light Festival 2023/2024

Dit jaar neemt het Amsterdam Light Festival je mee op een magische reis door de betoverende wereld van technologie en kunstmatige intelligentie. Onder het sprankelende thema “LOADING… Revealing Art, AI and Tech” onthullen internationale kunstenaars hoe de digitale revolutie ons dagelijks leven beïnvloedt. Ontdek hoe AI onze interactie met de omgeving verandert, wat dit betekent voor onze creatieve geest en hoe het de banden met anderen vormgeeft. Laat je betoveren door de lichtkunstwerken en sta stil bij deze fascinerende vragen op een stralende en unieke manier.

Lopend of met de boot

Stap aan boord van een sfeervolle rondvaartboot of  laat je wandelend meevoeren langs de verlichte grachten. Bewonder meer dan twintig lichtkunstwerken van zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Terwijl je door de stad glijdt, word je omringd door betoverende installaties die de relatie tussen kunst en technologie verkennen. Het is een unieke kans om de stad op een compleet nieuwe manier te ervaren. Enne, natuurlijk een super romantisch momentje in het donker met jouw date.

AI in het dagelijks leven

Herken je die liefde-haatverhouding met je mobiele telefoon? Het festival werpt een licht op onze relatie met personal tech, waarbij het kleine apparaatje dat ons met de wereld verbindt centraal staat. Het is een reflectie op hoe we soms afhankelijk zijn van, maar ook gefrustreerd kunnen raken door, deze technologische metgezel. De lichtkunstwerken nemen je verder mee in bijzondere concepten zoals zwermintelligentie, zelflerende algoritmes, gezichtsherkenning en motion-capture. Het is een reis door de complexe wereld van technologie, waarbij de grenzen tussen mens en machine vervagen.

Dus, waar wacht je nog op? Plan een avond vol verwondering tijdens het Amsterdam Light Festival. Of je nu op zoek bent naar een romantische sfeer voor jou en je partner of gewoon wilt genieten van de magie van het licht met je beste vriendin, dit festival biedt een onvergetelijke ervaring. Met onze speciale code GIRLSCENE2023ALF scoor je nu tickets voor het Amsterdam Light Festival met 25% korting op een rondvaart. Deze korting is geldig t/m 21 januari 2024!

View post on Instagram
 

Beeld: Amsterdam Light Festival