Celebs

WOW! Zoveel huur moet Amalia betalen voor haar studentenhuis in Amsterdam

Celine
amalia-beveiliging

Onze kroonprinses gaat bijna beginnen aan haar opleiding Politics, Psychology, Law en Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Daarom zal ze op kamers gaan wonen in Amsterdam. Ze krijgt een luxe grachtenpand met eigen parkeerplaats in de binnenstad. Maar wij zijn eigenlijk wel benieuwd hoeveel huur Amalia per maand moet gaan betalen. 

 Zoveel huur moet kroonprinses Amalia per maand betalen

En daar vielen onze monden toch wel van open.

Grachtenpand

Amalia zal in september verhuizen naar een grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg. Wat overigens ook op loopafstand is van het studentenhuis van haar nicht Eloise van Oranje. Ideaal dus als ze een keer willen afspreken om een wijntje te gaan drinken en de stad te ontdekken.

Familie Dreesman

Vele dachten dat Amalia een kamer zou krijgen via prins Bernhard Jr, de neef van haar vader, koning Willem Alexander. Prins Bernhard heeft namelijk veel panden tot zijn beschikking in onze hoofdstad. Maar dat is dus niet het geval. Want het pand is eigendom van de familie Dreesman, die je kunt kennen van de V&D.

Rijbewijs

Amalia heeft niet alleen een kamer in een luxe grachtenpand. De kroonprinses krijgt ook een eigen parkeerplaats. En dat is best handig nu ze onlangs haar rijbewijs heeft gehaald. Weekblad Weekend meldt dat de koning en koningin voor het studentenhuis van hun dochter vijftienduizend euro per maand moeten betalen. WOW!

Lees ook
Take my money! Hier koopt Amalia haar (betaalbare!) kleding

Extra beveiliging voor de prinses

Maar voordat Amalia zal verhuizen naar de hoofdstad moet het pand eerst nog goed beveiligd worden voor de veiligheid van de prinses. Ze zal namelijk beveiliging krijgen, maar daar zal de prinses af en toe best wel ‘last’ van kunnen krijgen. RTL Boulevard laat weten dat er altijd iemand met haar meegaat naar feestjes of zelfs een date! En dat zijn de dingen die in je studentenleven heel gewoon zouden moeten zijn…

Opvallend

Het studentenhuis van Amalia heeft ook een nieuw laagje verf gekregen. De voordeur van het pand aan de Single was namelijk rood. Alle andere voordeuren in de straat zijn groen, dat is natuurlijk veel te opvallend! Ook zijn er 360-graden draaiende camera’s aan het huis bevestigd en zijn de sloten vervangen. Inbreken heeft dus geen zin, je kan het pand alleen betreden door gezichtsherkenning of een speciale kaart.

Beeld: instagram @koninklijkhuis