Travel

Om deze redenen zou je echt een keer alleen op reis moeten gaan

redenen-alleen-op-reis

Soms lijkt het leven te snel aan je voorbij te gaan, maar het is belangrijk dat je ook goed je rust pakt. En dat kun je het beste doen door helemaal alleen te zijn. Daarom is het best tof om af en toe alleen op reis te gaan. Twijfel je? Wij geven je een aantal goede redenen waarom het wél goed is om dit te doen.

Redenen om in je eentje op reis te gaan

In het begin klinkt het misschien een beetje spannend: in je uppie vertrekken naar een nog onbekende locatie. Gelukkig zijn er genoeg redenen om het wél te doen en die vertellen we je maar al te graag.

1. Je zal jezelf opnieuw ontdekken

Je denkt misschien dat je helemaal weet hoe jij in elkaar zit. Maar niets is minder waar. De invloeden van buitenaf maken je zoals je nu bent. Natuurlijk doe je altijd waar jij jezelf goed bij voelt, maar je zal merken dat wanneer je alleen op reis bent en je niemand kent, je jezelf nog meer zal ontdekken. Je spreekt andere mensen, probeert nieuw eten uit en doet dingen waar je normaal ‘nee’ tegen had gezegd. Ook heb je na een lange tijd het rijk weer even voor jezelf. Jij slaapt in een hotel, of misschien wel in je eigen caravan. Hoe dan ook: je zal zien dat je dingen heel anders aanpakt, dan wanneer je mensen om je heen hebt.

2. Nieuwe mensen leren kennen

Ook zul je veel nieuwe mensen leren kennen. Ga je op vakantie in Italië? Dan is de kans groot dat je een hoop Nederlandse toeristen tegen zal komen. Je kan gezellig met z’n alle een wijntje gaan drinken op het terras. Wat misschien zelfs nog wel beter is voor je algemene ontwikkeling: met de lokale bevolking in contact komen. Jullie spreken misschien niet dezelfde taal, maar proberen kan toch geen kwaad? Wie weet waar je nog allemaal terecht komt.

3. Je gaat met een opgelucht gevoel naar huis

Het klinkt allemaal leuk, in je eentje op vakantie gaan. Maar dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoten. Je moet elke dag je eigen eten klaarmaken, je moet jezelf overal heen vervoeren en het ergste van alles: je zal misschien wel heimwee krijgen. Deze negatieve gedachten moet je gewoon ver weg stoppen. Hoe leuk is het om weer thuis te komen met mooie souvenirtjes? Misschien is jouw lover wel helemaal onder de indruk van jouw avontuurlijke besluit en trakteert hij jou op een weekendje weg met z’n tweeën. Ook gezellig!

Beeld: emily in paris