Health

Heb je last van hooikoorts? Drink dan dit alcoholische drankje

alcoholische drankje hooikoorts

De lente is weer begonnen en langzaam maar zeker gaat het zonnetje steeds meer schijnen. En hoe fijn wij dat ook vinden, mensen met hooikoorts zijn hier minder blij mee. Heb jij last van hooikoorts en wil je het graag verminderen? Dit alcoholische drankje kan daarbij helpen.

Hooikoorts

Er zijn talloze middeltjes om van hooikoorts af te komen. Zo verkopen supermarkten en drogisterijen heel veel sprays en medicijnen die hooikoortsklachten kunnen verlichten. Maar experts hebben een veel betere remedie gevonden. Dit alcoholische drankje zou namelijk je hooikoortsklachten verminderen.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat er een alcoholisch drankje bestaat die je hooikoorts vermindert. Dit betekent geen gesnotter en genies meer in de lente. Alcoholische drankjes zouden hooikoorts absoluut niet helpen, maar volgens Asthma UK kunnen doorzichtige sterke dranken als gin en wodka de klachten wel verminderen. Meer dan zestig procent van de mensen met hooikoorts geeft toe dat alcohol hun allergische reacties erger maakt. Er zijn verschillende onderzoeken die dit bevestigen. En dat zou te wijten zijn aan de histamine en sulfieten die het bevat. Maar doorzichtige dranken zijn hier dus een uitzondering op.

Lees ook: 
Slaap je moeilijk door hooikoorts? Déze tips gaan je helpen

Alcoholische drankje

Donkere dranken zoals rode wijn en bier hebben hogere levels van deze stoffen dan doorzichtige dranken als wodka en gin, waardoor de doorzichtige dranken een betere keuze zouden zijn als je last hebt van hooikoorts. Wil je toch liever met een wijntje op het terras zitten? Dan zou je op zoek kunnen gaan naar een wijn die laag is in sulfieten of probeer een biologische wijn. Het is ieder geval verstandig om met maten te drinken, maar dit alcoholische drankje moet je zeker eens proberen als je last hebt van hooikoorts.

Beeld: Pinterest