Lifestyle

Science says: alcohol drinken is goed voor je vriendschap

alcohol-drinken-vriendschap

Een wijntje drinken met je vriendinnen of even los gaan in de kroeg. Je moet het niet te vaak doen, maar af en toe moet het natuurlijk el kunnen. Uit onderzoek is namelijk zelfs gebleken dat alcohol drinken juist heel goed is voor je vriendschap. Wij leggen je uit hoe dit precies zit.

Wetenschappelijk onderzoek

In Parijs hebben een aantal wetenschappers onderzoek gedaan naar het verband tussen alcohol, geluk en gezondheid. En het blijkt dus dat alcohol drinken heel goed kan zijn voor je vriendschap! Maar hoe zit dat dan precies? Er waren 15.000 Fransen die meededen aan dit onderzoek. Deze deelnemers werden ingedeeld in groepen, gebaseerd op de hoeveelheid alcohol die ze nuttigden. En de groep deelnemers die het gemiddelde drinkgedrag had, waren volgens de cijfers het gelukkigst.

Sociale leven

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat het drinken van alcohol een grote invloed heeft op je sociale leven. Mensen die af en toe een drankje drinken hebben vaak een beter sociaal leven. Ze gaan vaak om met mensen die ook graag een drankje drinken en zijn daardoor ook erg sociaal. Hierdoor is de gezondheid van mensen die af en toe een wijntje of biertje drinken ook hoger, omdat ze over het algemeen gelukkiger zijn.

Lees ook:
Deze drie sterrenbeelden kunnen niet goed tegen alcohol

Alcohol is niet gezond

We willen nu natuurlijk niet suggereren dat alcohol gezond is. Het is namelijk algemeen bekend dat het schadelijk kan zijn voor je hersenen. Maar het blijkt dus wel dat af en toe een glaasje drinken je gezondheid wel kan verbeteren. Dus ben jij ban plan om dit weekend weer lekker een glaasje alcohol te gaan drinken met je besties, dan kan dat jullie vriendschap versterken!

Beeld: pinterest