Lifestyle

Science says: alcohol is hét geheim voor een goed huwelijk

alcohol-goed-huwelijk

Af en toe een drankje drinken in het weekend, dat moet natuurlijk gewoon kunnen. Vooral samen met je partner is het vaak erg gezellig om even te genieten van een lekkere borrel, toch is het niet alleen gezellig, maar is alcohol drinken ook nog eens hét geheim voor een goed huwelijk.

Alcohol drinken

Cocktails, bier of een wijntje. Af en toe moet een glaasje alcohol natuurlijk gewoon kunnen. Vooral samen met je vrienden of partner is het onwijs gezellig om een drankje te doen. Toch wordt alcohol vaak wel als iets ongezonds gezien, maar nu is dat toch anders gebleken. Uit een onderzoek is namelijk gekomen, dat alcohol drinken goed kan zijn voor een huwelijk. Als je dus een glaasje alcohol drinkt samen met je partner, dan kan dat wel eens positief uitpakken voor jullie relatie.

Onderzoek

Uit onderzoek is dus gebleken dat alcohol de key is voor een goed huwelijk. Tijdens het onderzoek werd er namelijk voor vier jaar lang gekeken naar 2767 getrouwde stellen. Uit dat onderzoek bleek dat stellen die samen alcohol dronken minder snel geïrriteerd waren naar elkaar. Ze waren niet per se gelukkiger, maar kibbelden wel een stuk minder dan de stellen die niet samen alcohol drinken.

Wat ook uit het onderzoek bleek was dat vrouwen die alcohol dronken hun huwelijk negatiever inzagen als hun partner niet mee dronk. En op zich snappen wij dat wel. Want het is toch gezelliger om samen een wijntje of een biertje te drinken in plaats van dat je partner een glas cola voor zich heeft staan.

Lees ook:
Science says: alcohol drinken is goed voor je vriendschap

Goed voor je huwelijk

Het is natuurlijk ook gewoon gezellig om een borrel te drinken met je partner. Je zult merken dat je makkelijker gesprekken voert met je partner en je daardoor ook meer een band creëert. Maar toch moeten we er wel even bij zeggen dat alcohol je niet gelukkiger maakt in een relatie. Want als je het alleen leuk hebt met je partner als je een drankje hebt gedronken, dan is dat een absolute red flag. Geniet daarom met mate en laat alcohol niet de overhand nemen in je relatie. Maar af en toe samen een wijntje drinken kan dus zeker geen kwaad ;-).

Beeld: friends with benefits

Must reads 👀