Love

Alcohol drinken kan een negatieve invloed hebben op je date leven

alcohol-datingleven

Je bent helemaal klaar om verliefd te worden. Je date er ook op los, maar op één of andere manier wil het jou maar niet lukken. Waar het aan ligt? Jij hebt geen idee. Maar misschien hoef je niet eens zo heel ver te zoeken. Het drinken van een paar wijntjes kan namelijk al een negatieve invloed hebben op de datingleven. 

Geen alcohol tijdens het daten

Te veel alcohol drinken is sowieso geen goed idee. Je kan heel somber worden of juist extreem blij, waardoor je een beetje irritant kan overkomen. En dat wil je natuurlijk niet. Soms is het daarom gewoon verstandiger om misschien voor een 0.0% te gaan, of gewoon lekker een colaatje te nemen.

Zenuwen zijn goed voor je

Het is niet gek dat je op je eerste date een beetje nerveus bent. Een alcoholisch drankje kan je dan wat helpen bij het ontspannen. Maar dit is lang niet altijd de beste oplossing. Want gezonde zenuwen, die mogen zeker aanwezig zijn. Ook kan het helpen om bij je date aan te geven dat je nogal nerveus bent. De ander kan daar dan begrip voor tonen en je misschien wat op je gemak stellen. Zo niet, dan is diegene waarschijnlijk niet de ware voor jou.

Als je wel besluit om een alcoholisch drankje te gaan drinken met je date, dan moet je wel oppassen dat je je niet anders voor gaat doen dan je bent. Zo kan je date een verkeerd beeld van jou krijgen. En als jullie elkaar vervolgens bij een tweede date wel nuchter zien, schrikt dat hem of haar misschien wel af.

Lees ook
Good to know! Dit is de reden dat je zo vaak moet plassen als je alcohol drinkt

En hoe dan verder?

Het kan zijn dat de date heel goed verloopt. Jullie gaan vaker op date en uiteindelijk belandt je zelfs in een relatie. Dan is het wel belangrijk dat je je goed voelt over jezelf, ook zonder alcohol. Je kan niet gelukkig blijven als je niet 100% jezelf kan zijn bij je partner. Probeer daarom eens te gaan daten zonder een alcoholisch drankje. Zo kan je date ook je ware aard leren kennen, want je bent al leuk genoeg, daar heb je geen alcohol voor nodig.

Beeld: Pinterest