Lifestyle

Science says: afspreken met je bestie is goed voor je gezondheid

Niets is leuker dan dan afspreken met je bestie. Heb jij nou een goed excuus nodig om elkaar nog vaker te zien? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Afspreken met je bestie is namelijk goed voor je gezondheid.

Life gets busy

Vroeger was alles makkelijker. Jij en je bestie zagen elkaar iedere dag op school en spraken ‘s avonds ook weer af. Samen huiswerk maken, lekker bijkletsen of simpelweg van elkaars aanwezigheid genieten. Maar naar mate je ouder wordt, zul je merken dat je hier minder tijd voor hebt. Allerlei dingen veranderen: waarschijnlijk krijgen jullie relaties, ontmoet je andere mensen en zal je minder vrije tijd hebben door je werk. Hierdoor wordt het lastiger om met elkaar af te spreken en dat vinden we natuurlijk mega vervelend. Heb jij nou een goed excuus nodig om elkaar nét wat vaker te zien? Dan is het feit dat afspreken met je bestie goed voor je gezondheid is een hele goede!

Met je bestie afspreken is goed voor je gezondheid

Ja, je leest het goed. Volgens verschillende wetenschappers is met je bestie afspreken namelijk goed voor je gezondheid! Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat een druk sociaal leven positieve effecten heeft op je geheugen en cognitief bewustzijn op latere leeftijd. Op alle leeftijden is het belangrijk om een goede vriendin te hebben, het is wetenschappelijk bewezen dat dit goed is voor je mentale gezondheid!

Lees ook
Yes! Dit is waarom dubbeldaten met je bestie zo goed voor je is

Latere leeftijd

Niet alleen in je tienerjaren, maar ook op latere leeftijd heeft afspreken met je bestie nog een grote impact op je gezondheid. Aan dit onderzoek deden namelijk ook oudere mensen mee. Zij adviseerden dat je zo veel mogelijk tijd met je besties moet doorbrengen. Voor zowel je fysieke als mentale gezondheid is dit erg belangrijk. Dus, reden genoeg om je bestie een berichtje te sturen? 😉

Beeld: Pinterest