Food

Gratis McPlant bij de McDonald’s als je een plant doneert

McDonald's-McPlant

Fastfoodketen McDonald’s heeft steeds meer vegetarische gerechten op het menu staan. Zo konden we vorig jaar tijdelijk de vleesvervanger McPlant bestellen. Dit jaar geeft McDonald’s de McPlant een permanente plek op de menukaart en om dit te vieren wordt een van de restaurants in Amsterdam morgen omgetoverd tot groene oase. Breng een plant en krijg een McPlant.

McPlant van McDonald’s

De McPlant is een burger gemaakt van vleesvervangers, bedoelt voor mensen die een dagje minder vlees willen eten. De burger is gemaakt in samenwerking met Beyond Meat en bestaat uit producten zoals erwteneiwit, rijsteiwit, aardappelen en bieten. Vorig jaar stond de McPlant al eventjes op de Nederlandse menu’s, maar hij is nu na lovende reacties weer terug op het menu. Deze keer permanent. Om de permanente comeback van de burger te vieren start McDonald’s morgen op 13 oktober tussen 11:00 uur en 19:00 een actie. Ook benieuwd wat je moet doen om een McPlant in ontvangst te nemen?

Breng een plant en krijg een McPlant

Een van de restaurants in Amsterdam wordt op 13 oktober omgetoverd tot jungle. De restaurantketen zet het hele filiaal bomvol met planten. Gasten die zelf een plant komen brengen, worden beloond met een McPlant. Ook trek in deze burger? Dan kan je je morgen, met een kamerplant in handen, melden bij het McDonald’s restaurant aan de IJdoornlaan in Amsterdam. Alle soorten planten in pot zijn welkom: grote, kleine, dikke, dunne. Belangrijk is wel dat het kamerplanten zijn en dus binnen kunnen groeien. Beetje onhandig als een buitenplant binnen wordt gezet.

Lees ook:
Waar kan je de goedkoopste pizza’s bestellen?

Ronald McDonald Huis

Alle planten krijgen namelijk een mooie plek in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, om deze locatie op te fleuren. In dit huis logeren ouders en familie van wie een kind is opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis. Op loopafstand kunnen families altijd dicht bij hun zieke kinderen zijn. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 1.900 vrijwilligers, sponsors en donaties. Met deze actie dus donaties in de vorm van planten! Een mooie actie. Gelukkig hadden we net trek in de McPlant en krijgen we ‘m ook nog eens als beloning in ruil voor één plant. Ons wel bellen!

Ook trek in een McPlant? Je haalt ‘m morgen, 13 oktober, tussen 11:00 uur en 19:00 uur bij McDonald’s in Amsterdam Noord: IJdoornlaan 2001, 1035 MZ Amsterdam. In al je enthousiasme vergeten een plant mee te nemen, maar toch zin in de McPlant? Ook dan kun je de burger in ontvangst nemen. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. Eetse 😉

Beeld: McDonald's McPlant

Must reads 👀