Deze Apple Pie Nacho’s zijn dé herfstsnack waar TikTok verslaafd aan is

Nacho's achterlaten in de herfst? No way! Dit zomerse snackjes heeft gelukkig ook een andere variant. Met dit recept heb je zo je eigen herfstige nacho's.
De herfst is méér dan welkom
Heerlijk hoor: met je vriendinnen op het terras, cocktails in de hand en een schaal pittige nacho’s binnen bereik. Zonnebril op, zon in je gezicht en alleen maar gelach om je heen — pure zomer. Maar dan… hello herfst. Tijd om afscheid te nemen van je vaste terrasplek en je tube tops om te ruilen voor cozy sweaters. Toch is er één zomerfavoriet waar we nog geen afscheid van willen nemen: nacho’s. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Met dit geweldige recept van Allerhande geef je ze gewoon een herfstige twist.
Wat heb je nodig?
Maak kennis met de Apple Pie Nacho’s — dé nieuwe foodtrend van deze herfst. En terecht, want ze zijn minstens zo lekker als de originele versie. Binnen 35 minuten staan ze op tafel (en geloof ons, ze verdwijnen nog sneller).
- 45 g roomboter
- 2 tl kaneel
- 3 appels (bijv. Jonagold, in blokjes van 1.5 cm)
- 50 g donkerbruine basterdsuiker
- 315 ml water
- 4 tortilla naturel wraps mini
- 15 g fijne kristalsuiker
- 1 spuitbus Airfryer & oven olie spray
- 2 bollen slagroomijs
- 20 g slagroom (spuitbus)
- Een airfryer
Hoe maak je de herfst nacho’s?
Klinkt misschien als een klusje, maar dit recept is echt easy peasy. Zelfs als je normaal alleen pannenkoeken bakt, lukt dit gegarandeerd.
- Smelt 25 gram boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer er 1 theelepel kaneel door en voeg de appelblokjes toe. Bak 5 minuten.
- Voeg de basterdsuiker toe (en eventueel een snufje zout), roer goed door en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven tot de suiker een stroperige saus wordt. Blijf af en toe roeren. Haal daarna de pan van het vuur en laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
- Snijd ondertussen de tortilla’s in 8 puntjes. Meng de kristalsuiker met de overgebleven kaneel. Spray de tortillapuntjes in met oliespray en verdeel ze in een enkele laag over het mandje van de airfryer.
- Bak 5 minuten op 180°C (airfryerstand) en keer halverwege om.
- Smelt de rest van de boter en giet die over de krokante tortillachips. Schep goed om en bestrooi met de kaneelsuiker. Zorg dat alles mooi bedekt is.
- Doe de kaneel-tortilla’s in schaaltjes en verdeel de gestoofde appels, het slagroomijs en de slagroom erover.
En ja — ijs in de herfst klinkt misschien gek, maar geloof ons: het is chef’s kiss. Schep er nog wat van het warme appelvocht overheen en voilà, jouw herfstige nacho’s zijn ready to serve.
@allerhande Avondplan: dekentje + filmpje + apple pie nacho’s 🍂🍎#Allerhande #recept #autumn #snack Inspiratie: @Tim’s Pumpkin Patch ♬ do you believe in magic – audios
Heerlijk voor de herfst
Bijna te lekker om te delen, toch? Perfect voor een cozy avond met je Gilmore Girls rewatch of een regenachtige zondagmiddag. En als je na dit recept nog steeds in de kookmood bent — probeer dan ook eens dit homemade Starbucks-drankje. Wedden dat je keuken nooit meer hetzelfde ruikt?