You can do it: dit is dé manier om een Aperol Spritz in blik te maken

Geen Italiaans terras meer nodig voor dat ultieme Aperol-gevoel. Met dit makkelijke recept maak je zelf een cocktail in een blikje – perfect voor op het strand of in het park.
De zomer begint met een Aperol Spritz
Elke zomer begint voor mij op hetzelfde moment: wanneer ik voor het eerst weer een Aperol Spritz bestel. Het liefst op een zonnige dag, met mijn zonnebril op m’n hoofd, omringd door vriendinnen en het geluid van klinkende glazen om ons heen. Er is iets aan die combinatie van bitter en zoet, bruisend en fris, dat meteen dat zwoele vakantiegevoel oproept. Zelfs al zit ik gewoon op een terrasje in Nederland – even voelt het alsof ik ergens aan de Amalfikust ben.
Maar laten we eerlijk zijn: we zitten niet iedere dag op een terras, en al helemaal niet in Italië. Soms wil je dat zomerse drankje gewoon mee kunnen nemen. Naar het strand, een park, tijdens een picknick of zelfs gewoon voor op het balkon. En daar komt mijn favoriete zomertip om de hoek kijken: de Aperol Spritz in een blikje.
Cocktail in blik
Het idee is simpel, maar geniaal. In plaats van je cocktail in een glas te serveren, maak je ‘m gewoon in een leeg blikje. Denk bijvoorbeeld aan een San Pellegrino Aranciata-blikje – die met sinaasappel dus – dat niet alleen perfect bij de smaak past, maar er ook nog eens super zomers uitziet. Je hoeft niet te slepen met breekbaar glaswerk en je drankje blijft lekker koel. Bovendien drinkt het nét wat leuker dan een plastic bekertje (en het staat ook veel leuker op je picknickkleed).
Zo maak je zelf een Spritz to go
Wat heb je nodig?
- 60 ml Aperol
- 90 ml Prosecco
- Een flinke scheut San Pellegrino Aranciata
- IJsblokjes
- Optioneel: een klein scheutje kersensap of een andere smaak zoals granaatappel of passievrucht
Je begint met het blikje: neem er een paar slokken uit (of giet een klein beetje eruit) zodat je ruimte maakt. Vervolgens voeg je de Aperol toe, gevolgd door de prosecco. Een aantal ijsblokjes erbij en even zachtjes roeren met een rietje. Wil je het net even anders? Voeg dan een beetje kersensap toe. Het geeft een zoet-frisse twist en een mooi roze kleurtje. Stop er wat ijs in, steek je rietje door het lipje, en klaar is je zomerdrankje.
@yellowbellykelly We love an easy peasy canned cocktail for Memorial Day Weekend! 🍒🇺🇸 A similar can opener is linked in my Amazon storefront under the “Kitchen Favs & Appliances” idea list! Canned Cherry Aperol Spritz 🍒 2 oz Aperol 1.5 oz cherry juice 3 oz Prosecco Top with San Pellegrino Ciao Cherry Sparkling Water (or sparkling water of choice)! Cheers! #cocktail #cocktails #spritz #aperolspritz #cannedcocktail #memorialdayweekend #summerdrinks #summercocktails #fyp #fypage ♬ original sound – highschool simulator
Wat ik zo leuk vind aan deze manier van drinken, is dat je je favoriete cocktail ineens overal mee naartoe kunt nemen. Of je nu met een koelbox naar het strand gaat, met je bestie op een kleedje in het park zit of gewoon thuis in het zonnetje ploft – dit blikje past er perfect bij. En geloof me: als je dit eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit meer anders. Op zoek naar een alcoholvrij blikje dat perfect is voor deze zomer dan is het tijd om dít drankje te proberen.