Travel

Verschillende zomerkampen; voor ieder wat wils!

Heb jij ook al zoveel zin in de zomer? Warme dagen, tot laat in de avond licht en zonder jas naar buiten. En dan die heerlijke, lange, grote vakantie. Je kunt die op allerlei manieren besteden: met familie of vrienden naar het buitenland, of uitstapjes maken in eigen land. Maar heb je al een nagedacht over zomerkampen? 

Een zomerkamp eens heel wat anders, maar er zijn al heel veel jongeren die dit graag doen. Je kunt voor een weekje in eigen land of meerdere weken in een ander land kiezen. Eenmaal op de bestemming leer je nieuwe mensen kennen, kom je in aanraking met een andere cultuur en je neemt deel aan verschillende, leuke activiteiten. Ben je benieuwd? Girlscene zet acht leuke kampen voor je op een rijtje!
 

Bron: Tumblr
 
Platform voor Europese Jongeren Activiteiten
Het Platform voor Europese Jongeren Activiteiten (PEJA) is een samenwerkingsverband tussen een aantal Europese regio's, dat jongeren de gelegenheid wil geven om actief deel te nemen aan het Europese burgerschap. Jongeren uit heel Europa kunnen aan nationale kampen deelnemen die worden opengesteld voor een internationaal jongerenpubliek. In het kamp zitten dus allerlei mensen uit andere landen en samen leer je een nieuwe plek kennen, met een andere cultuur. 
Weet wel dat de verblijfplaatsen niet luxe zijn, maar ietwat simpel en avontuurlijk. Je bent zelf afhankelijk voor het vervoer. 
 
Taalvakantie Brighton
De kustplaats Brighton ligt in Engeland en deze reis biedt de mogelijkheid om jouw Engelse taal te verbeteren. Wees niet bang: je zit niet alleen op school. Zo leer je ook Brighton beter kennen, leert nieuwe mensen kennen en je doet leuke activiteiten aan zee. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten van een lokale talenschool, of native speakers. De reisleiding is bij alle lessen aanwezig en kan jou dus altijd helpen wanneer dit nodig is. Aan het begin van het taalkamp maak je een toets. Aan de hand van deze toets wordt jouw niveau bepaald. Iedereen krijgt dus les op zijn of haar eigen niveau. Ben je benieuwd naar deze vakantie? Klik dan hier!
 

Bron: Tumblr
 
Singer Songwriterkamp 
Dit kamp van Vinea is in Nederland, maar zeker een aanrader! Het kamp bevindt zich op het terrein van de Technische Universiteit Delft. De docenten Schelto en Frank begeleiden je een week lang om zelf nummers te schrijven en je mag zelfs een plaat opnemen! Gedurende de week wordt je ook geholpen met ademhalingsoefeningen, inspiratie en stemtechnieken. Behalve zingen, leer je ook Delft kennen, zijn er veel spelletjes en de week wordt afgesloten met een heus festival met kraampjes en veel zang!
 
Danuvius 2.0
Dat klinkt hip. Maar dat is het ook; door middel van dit kamp of deze reis met anderen, ga je samen met anderen twee weken lang door Oost-Europa reizen en zodoende zie je vier landen. Je begint in Berlijn (zo gaaf). Daar leer je wat geschiedenis kennen, bezoekt monumenten en fietst langs allerlei highlights. Daarna ga je met de trein naar Praag en bezoekt onder andere het grootste openluchtmuseum ter wereld en 's avonds kun je cultureel gaan of naar een nachtclub! Vervolgens bezoek je Wenen in Oostenrijk en daarna ga je naar Hongarije. De reis wordt afgesloten in Siofok met veel feest. Je kunt er avontuurlijk klimmen en in de avond feesten op het strand van het Balatonmeer. Een kamp met verschillende slaapplekken dus!
 

Bron: Tumblr
 
Bushcraft Base Craft
Bij Bushcraft leer je allerlei dingen over de natuur, je leert overleven en je gaat op avontuur. Het bevindt zich dicht bij de Duitse grens. Onder activiteiten vallen klimmen, kanoën, mountainbiken en andere stoere dingen. Je slaapt niet in een mooi bed, maar onder de sterrenhemel in een bivak. Het is niet voor de meisjes-meisjes onder ons, maar je komt met veel meer kennis, zelfvertrouwen en verhalen terug!
 
Bergsportkamp Oostenrijk
Zou jij wel eens iets totaal anders willen doen dan aan het strand liggen met vrienden? Kies dan eens voor een bergsportkamp in Oostenrijk. Je verblijft in de Oostenrijkse Alpen en je leert onder andere rotsklimmen, zelfstandig abseilen, voorklimmen en nog veel meer. Je kunt om verschillende redenen meedoen: je kunt je op deze manier bijvoorbeeld voorbereiden voor grote bergklimreizen of je leert nieuwe, gezellig mensen kennen. Je verblijft in Kaprun; zeker in de zomer is dat een gezellig stadje waar veel barretjes en restaurantjes zijn. 
 

Bron: Tumblr
 
Argelès sur Mer
Deze plaats ligt in het zuidelijkste puntje van Frankrijk waar vrijwel altijd de zon schijnt. Bovendien zit je direct aan zee en kun je dus genieten van heel veel strand. Samen met anderen kun je lekker aan het strand luieren, maar je kunt ook veel activiteiten doen. Denk dan aan beachvolleybal, bodyboarden of skimboarden. Eten doe je niet in een suf restaurant, maar lekker op het strand! Romantisch! Bovendien is er ook ruimte voor cultuur: ze ga je naar eenh het vissersdorpje Collioure waar zelfs Pablo Picasso schilderde en je kunt een oude vuurtoren bezoeken. Wil je meer weten? Klik dan hier!
 
Culi(nair) Camp
Dit kamp is bedoeld voor de echte smulpapen onder ons. Je hoeft geen sterrenkok te zijn, maar je moet wel over heel veel passie beschikken. Koken staat centraal en iedere dag krijg je een kookclinic. Iedere dag mag je zelf werken aan het diner van die avond. Ook wordt er gebruik gemaakt van de professionele keuken van Restaurant Dutch Mountain. Iedere dag kook je vanuit een ander thema, dus er is genoeg variatie. Je slaapt samen met anderen in een groepstent en er is een speciale kooktent waar eten wordt bereidt. 
 
Ben je benieuwd naar meer opties? De wereld is je oester, kijk zelf even verder en vind die ene droomreis. Deze site helpt je waarschijnlijk al een eind op weg. Het kan natuurlijk eng zijn om alleen op vakantie te gaan. Je kunt dan een klasgenootje, vriendin of een nichtje meevragen. Wij kunnen je in ieder geval garanderen dat er nog heel veel anderen zijn, die het ook wat eng vinden. Waarschijnlijk kom je met heel wat leuke vrienden thuis! 
 
Wat ga jij deze zomer doen en ben je misschien al eens op een zomerkamp geweest? 
 
Bedankt voor de tip Hanna!