Lifestyle

Bloementaal: betekenis van bloemen

Een mooie bos bloemen of een roos; daar wordt ieder meisje blij van. Maar weet je eigenlijk wel welke betekenissen bloemen hebben? En wat zegt het eigenlijk als een jongen jou een witte roos of een roze roos geeft? Lees het hier, want Girlscene vertelt je alles over bloemen!

Eerst een -klein- stukje geschiedenis. Wist jij dat er een echte bloementaal bestaat? Deze is in het begin van de 18e eeuw ontstaan. Er werd aan elke bloem een symbolische betekenis gegeven. In 1819 verscheen er zelfs een boek over bloementaal! Bloemen konden een boodschap van liefde of juist van afkeer overbrengen. Tegenwoordig zijn de meeste betekenissen van de bloementaal verdween. Toch blijven we het leuk vinden als we een boeket krijgen. 'Sorry' of 'Ik hou van je' zeggen is voor sommige mensen moeilijk. Een andere manier om dat te zeggen is het geven van een bos bloemen.

bloemen
Tumblr

Het liefst krijgen we natuurlijk rozen van ons vriendje of de jongen die we leuk vinden. Maar wat is eigenlijk de betekenis van de kleur die we krijgen?
♥ Rood: Ik wil je
♥ Oranje: Vuur en vlam
♥ Geel: Kies voor mij
♥ Wit: Vertrouw me
♥ Rood/wit: Voor altijd samen
♥ Roze: Jij en ik
♥ Zwart: Het is uit

De meeste kleuren hebben dus een goede betekenis. Maar schiet niet meteen in paniek als een jongen met een zwarte roos komt aanzetten. Zwarte rozen zijn moeilijk te krijgen en daarom vaak erg prijzig. Het is een zeldzame roos dus hij heeft er waarschijnlijk veel moeite voor gedaan. En vooral als hij weet dat zwart jouw lievelingskleur is! Wacht dus eerst af wat hij erbij zegt ;-).

rozen
Pinterest

Niet alleen met rozen, ook met chrysanten breng je de boodschap 'Ik hou van je' over. Behalve als het gele chrysanten zijn… Dit zegt de kleur:
♥ Rood: Ik hou van je
♥ Wit: Waarheid
♥ Rood/wit: Echte liefde
♥ Roze: Ik ben verliefd
♥ Geel: Ik ben niet meer verliefd op je

chrysanten
Parisherionstars

Krijg jij een andere bloem? Check hier wat ze zeggen:
Amaryllis: Betoverende schoonheid
Hyacint: Lieflijkheid
Jasmijn: Sensualiteit
Krokus: Vriendschap
Madeliefje: Onschuld
Lelie: Ik vind je lief
Orchidee: Romantische liefde
♥ Rode tulp: Liefdesverklaring
Vergeet me nietje: Ware liefde
Zonnebloem: Trots en bewondering

Deze bloemen hebben een minder liefdevolle betekenis:
Afrikaantje: Jaloezie
Cyclaam: Ik geef het op
Duizendblad: Oorlog
IJsbloem: Je laat me koud
Leeuwenbekje: Nee, nooit

Maar, net zoals bij de zwarte rozen, kan de gever natuurlijk een hele andere bedoeling hebben bij de bloemen. Wacht eerst af wat zijn of haar intentie is, voordat je conclusies trekt :-).

rozen
Tumblr

Bron: dier-en-natuur.infonu.nl

Wat is jouw lievelingsbloem?