Lifestyle

Weet jij wat er wordt gezongen?

Stond vroeger bij jou ook de radio steevast aan? Met hits en liedjes die je niet kende, maar toch meezong? Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens dat probleem gehad. Liedjes in een andere taal, geen Nederlands of Engels, zijn maar moeilijk te ontcijferen, maar de muziek en de melodieën zijn vaak aanstekelijk. Meezingen dus, dan maar met verzonnen woorden! Geniet je mee?  

Met stip op één staat voor ons Wes met het nummer Alane. Als kinderen kronkelden we allemaal net als de dansers over de vloer, maar wat ze nu zongen? Geen idee. Nog steeds niet trouwens… Heb jij enig idee? 

 
Op het internet vonden we trouwens een hele leuke Mama Appelsap van Alane. Ken je het fenomeen Mama Appelsap? Mama Appelsap ontstaat wanneer je plots een Nederlandse zin in een Engels of anderstalig liedje hoort. Wes lijkt in een keer een heel anders nummer te zingen!
 
 
Moi… Lolita zou over een niet al te nette dame gaan. In Frankrijk waarschijnlijk, want de taal is Frans. Dit nummer was een grote hit en werd in iedere discotheek gedraaid. Waarschijnlijk kun je op tijd het woord 'lolita' uitspreken, maar daarna houdt het al snel op. Toch lekker zomers, vinden jullie niet? 
 
 
Waarschijnlijk ken je de melodie van dit Italiaanse nummer van zanger Andrea Bocelli goed. Misschien kun je zelfs Con te partiro (de titel van het nummer) op tijd plaatsen. De melodie is prachtig en gewichtig, de tekst is net een level hoger. 
 
 
Over de Italiaanse taal gesproken, heb jij enig idee wat Alessandro Safina allemaal tegen de maan zegt? Hieronder zie je de clip van zijn nummer Luna, opgenomen van TMF. De ouderwetse TMF, met het gele logo en de enorme populariteit van VJ's. Waar zijn de tijden gebleven! 
 
 
Het nummer van La Solitudine van de Italiaanse Laura Pausini is nog steeds erg bekend. Het werd in de jaren negentig uitgebracht en werd een grote hit. Ze had later nog meer hits, maar wij hebben geen idee waar die over gingen. De Nederlandse televisiemaker Paul de Leeuw was waarschijnlijk ook dol op het nummer van Pausini. Hij zong later zijn eigen versie: Ik wil niet dat je liegt. 
 
 
Ken jij het nummer 99 Luftballons van Nena nog? Deze Duitse zangeres was een echte rockster. 99 Luftballons kunnen we nog makkelijk meezingen, er is namelijk enige herhaling. Daarna wordt het wel iets moeilijker en het gaat allemaal ook zo snel! 
 
 
Op het nummer Snow van Informer kun je heerlijk dansen. Je kunt met billen schudden en lekker druk draaien, maar de tekst? Dat weten we ook niet.
 

 
Het gaat waarschijnlijk ook wel over dansen. Of niet. We weten het dus niet. Heb jij wel eens in de club op dit nummer een dansje gedaan? 
 
 
Sean Paul weet iedere keer weer enorme hits te scoren, maar niemand weet echt wat hij zegt. Wel ongeveer, maar niet precies en dat komt waarschijnlijk door zijn accent. Hij zingt Engels maar hij beheerst ook het accent, dialect en invloeden vanuit Jamaica. Ja, probeer daar maar eens chocola van te maken! 

 
 
Michel Fugain zingt het nummer Une Belle Histoire redelijk rustig. Vandaar dat het makkelijk is om hele zinnen mee te zingen. Toch is Frans voor de meeste Nederlanders geen normale of standaard taal. Vandaar dat het moeilijk kan zijn om het hele nummer mee te zingen. 
 
 
Oké, we zeggen niet dat we dit nummer mooi vinden – sommige redactieleden hebben nog steeds oorbloedingen – maar het is wel een klassiekertje. Een zomernummertje dat een paar jaar geleden op iedere camping in Italië en Frankrijk werd gedraaid. Het gaat over iets met een vliegtuig. Denken we. We kunnen allemaal 'noema noema jee' zingen, maar de rest is voor ons ook een mysterie. Over zomernummertjes gesproken, ken je deze nog? 
 
 
Het dansje is hartstikke makkelijk, maar de tekst is iets moeilijker. We kwamen er pas laatst achter dat een deel gewoon in het Engels is. Maar het gaat zo snel!
 

Bron: weheartit
 
 
To be fair, de taal van Treble is geen echte taal. Dat is dus helemaal moeilijk!
 
Dan tot slot nog een nummertje voor de jongere meiden onder ons. De grote knaller van 2012: Gangnam Style van Psy. Het dansje ken je, maar waar gaat het nu over? Wij denken dat jullie over tien jaar hetzelfde zeggen: leuk nummer, nostalgie, maar de tekst is onmogelijk:) 
 
 
Zijn wij nog een nummer vergeten? Deel het! 
 
Door: Janet