News

Lady Gaga cancelt optredens door gewrichtsontsteking

Zangeres Lady Gaga is geveld door een chronische gewrichtsontsteking. Ze hield het al enige tijd verborgen voor haar medewerkers en fans, omdat ze niemand wil teleurstellen. Na een concert gisteravond, ontwikkelde de ontsteking zich als een waar probleem: ze kan niet meer lopen en cancelt zeker vier concerten. 

De zangeres twitterde gisteravond rond elven dat ze al enige tijd bad dat deze aandoening vanzelf zou verdwijnen. De ontsteking werd sinds een maand erger en erger. Na een concert twee dagen geleden, kan ze niet meer lopen en gisteravond nog steeds niet.


Bron: Reporters

Lady Gaga zegt vooralsnog vier concerten af in ondere andere Chicago, Hamilton en Detroit. De shows vallen onder de Born This Way Ball-toernee. Wanneer Lady Gaga beter zal zijn, is nog niet bekend. Ze twitterde: 'It will hopefully heal as soon as possible, I hate this. I hate this so much. I love you and I'm sorry.' 

De aandoening van Lady Gaga wordt ook wel synovitis genoemd. Dit is een zeldzame chronische gewrichtsaandoening, die meestal voorkomt in de knie of een heup.


Bron: Twitter

Er bestaan ook gevallen waarbij het voorkomt in een schouder, enkel, elleboog, hand of voet. De ziekte is niet erfelijk en blijft beperkt tot één gewricht. De oorzaak van de aandoening is niet bekend, maar het valt onder reumatische aandoeningen. Kort gezegd heeft Lady Gaga last van een goedaardige tumor. 

Update: 
Inmiddels is bekend dat Lady Gaga de complete tour van zeker 25 concerten afzegt. Ze moet een operatie ondergaan en revalideren voordat ze weer het podium op kan. Na een onderzoek bleek dat ze rust moet houden. De tournee zou eigenlijk op 20 maart worden afgerond. 

Door: Janet

Bron: Twitter, Reporters

Must reads 👀