Beauty

Review: NIVEA Lip Butter

Het is weer tijd voor een review! Deze keer mag ik – Petra – de nieuwe Lip Butter van NIVEA testen. Ik ben gek op lipbalsems en heb er dan ook standaard één in mijn tas zitten. Vooral tijdens de koude winterdagen is het echt een must om op deze manier droge lippen te voorkomen. De balsems zien er vrolijk uit en komen in drie varianten. Ben je benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!

Dit zijn de drie lipbalsems van NIVEA. Alledrie bevatten ze de bekende Hydra IQ technologie van NIVEA. Dankzij deze technologie worden de lippen goed gehydrateerd. De lippenbalsems komen in drie varianten: de raspberry rosé, vanille & macadamia en een neutrale original lippenbalsem. Ik ben erg benieuwd naar de Lip Butter vanille & macadamia. Ik moet namelijk meteen denken aan mijn favoriete ijssmaken! 😉

NIVEA

NIVEA lipbalsem

Ik begin dan ook met de Lip Butter Vanille & Macadamia om te testen!

NIVEA lipbalsem

NIVEA lippenbalsem

Deze Lip Butter is verrijkt met karite boter (ook wel shea butter genoemd). Dat is een vetachtige stof die wordt gemaakt uit de noten van de karite notenbomen. Shea butter is een effectieve moisturizer, omdat het zoveel vetzuren bevat, die nodig zijn om de elasticiteit in de huid te behouden. Shea butter beschermt de huid tegen verschillende factoren. Het bevat namelijk vitamine A en E. Verder bevat de lippenbalsem amandelolie. De amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, carbohydraten, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Amandelolie is een verzachtende olie waarvan vooral de droge huid baat bij heeft. Het laatste ingrediënt van deze Lip Butter is het vanille & macadamia aroma, waardoor de lippen een fluweelzacht gevoel moeten krijgen.

NIVEA lippenbalsem

♥ Wat vind ik
De lippenbalsem heeft een heerlijke vanillegeur en voelt lekker vet aan. Het is een fijne lipbalsem om te smeren. Je moet wel even in het potje wrijven om de lippenbalsem op de vinger te krijgen. Ik vind dat de lipbalsem snel intrekt. Dat is ook een van de beloftes van NIVEA. Zeker een pluspunt! Hierdoor krijg je namelijk geen extreme glans op de lippen, maar ze blijven wel goed gehydrateerd. De lippenbalsem is lichtgeel (bijna wit) van kleur en is dus ook neutraal op de lippen.

Ik ga nu verder met het testen van de Lip Butter Raspberry Rosé.

NIVEA lippenbalsem

NIVEA lippenbalsem

Deze Lip Butter bevat dezelfde ingrediënten als de vanille & macadamia variant. Ook deze lippenbalsem moet dus voor goed gehydrateerde lippen zorgen! In plaats van de vanille & macademia aroma bevat deze balsem de aroma van frambozen, waardoor de lippen een fluweelzacht gevoel moeten krijgen.

NIVEA lippenbalsem

♥ Wat vind ik
Deze lippenbalsem bevat een heerlijke zoete frambozengeur! Hij ruikt zo lekker, dat je hem op zou willen eten. Ook deze variant voelt lekker vet aan en is heerlijk om op de lippen te smeren. In tegenstelling tot de andere lippenbalsems heeft deze wel een kleurtje. De lippenbalsem is namelijk lichtroze en dat zorgt voor een natuurlijk gekleurde gloed op de lippen.

Als laatste test ik de neutrale variant van de lippenbalsems. Namelijk de Lip Butter original.

NIVEA lippenbalsem

NIVEA lippenbalsem

Deze lippenbalsem is wat meer neutraal dan de andere varianten. Het bevat namelijk geen aroma's. Het bevat natuurlijk wel de Hydra IQ technologie, shea butter en de amandelolie. Alles bij elkaar, zorgt het voor gehydrateerde en zachte lippen. De balsem beschermt de lippen ook tegen uitdroging en herstelt de natuurlijke vochtbalans in de lippen.

NIVEA lippenbalsem

♥ Wat vind ik
De lippenbalsem is wit van kleur en kleurt dus ook neutraal op de lippen. Ik vind ook deze lippenbalsem fijn om te gebruiken. Maar ik mis wel de lekkere geurtjes! Het is dus echt een lippenbalsem voor de meiden die niet van de bijzondere geurtjes houden. Want verder hydrateert ook deze lippenbalsem goed en het trekt lekker snel in.

NIVEA

De lippenbalsems zijn sinds februari exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat voor maar € 2,99!

Ga jij deze lippenbalsems zelf ook uitproberen? Of deel je ervaringen hieronder 🙂

Bronnen: topproducts, mensengezondheid

Must reads 👀