Fashion

What to wear bij een sollicitatie

Je gaat solliciteren voor een bijbaantje, stageplaats of misschien wel een echte baan! Maar wat moet je nu aan naar een sollicitatiegesprek? Je wilt netjes voor de dag komen en je niet al te casual kleden, maar je wilt er ook niet saai en stijfjes bijlopen. Girlscene.nl heeft voor jou nu de perfecte outfits voor een sollicitatiegesprek bij elkaar gezocht!

De kleding die je aantrekt voor een sollicitatiegesprek hangt natuurlijk ook heel erg af van de plek waar je wilt gaan solliciteren. Maar één ding is zeker: je wilt een goede indruk achterlaten bij jouw toekomstige baan! Ik – Petra – heb voor jou de do's en don'ts op een rijtje gezet over wat je wel en niet kunt dragen op een sollicitatiegesprek. Met deze tips ben je altijd safe, want: better safe than sorry!

Don'ts
Je wilt vooral professioneel overkomen tijdens zo'n gesprek. Zorg er dus voor dat je dit met de juiste kleding ook uitstraalt. Een rokje is netjes, maar kan absoluut niet te kort! Een té kort rokje is een rokje dat ver boven je knieën komt. Draag dit dus absoluut niet! Het kan een hele verkeerde indruk achterlaten en er zelfs een beetje trashy uitzien. Bewaar zo'n rokje lekker voor in de zomer in jouw vrije tijd ;). Datzelfde geld voor een topje/truitje. Je wilt geen verkeerd signaal afgeven dus zorg ervoor dat je ook met de bovenkleding netjes blijft. Draag dus geen topjes/truien met een te lage hals, want zoals we weten is alles met TE ervoor niet goed.

Zorg er ook voor dat er een goede balans is tussen de kleuren van de kleding die je draagt. Draag dus niet allerlei kleuren bij elkaar, dat is een beetje too much. Ook een echte afrader om aan te trekken naar een sollicitatiegesprek zijn hele hoge hakken, vooral als je er niet goed op kunt lopen. Dan krijg je het 'ik wil wel, maar ik kan niet- effect 😉

Do's
Een lange kokerrok (mag net iets boven de knie uitkomen) is de juiste rok om aan te doen naar een sollicitatie. Het ziet er niet alleen netjes uit, maar ook erg fashionable! Het is het mooist als je een neutrale kleur rok draagt. Je kunt dan weer uitpakken qua kleur met de schoenen en de bovenkleding die je draagt. Draag een mooie blouse boven de rok en maak de outfit compleet met mooie, maar niet al te hoge hakken en classy sieraden! Ben je niet zo'n rokkendrager? Dan kan een mooie donkere broek ook heel netjes staan. Het is belangrijk dat je wearable kleding draagt.


Bron: Pinterest

Outfit
Bron: Pinterest

Outfit 3
Bron: Pinterest

Outfit
Bron: Tumblr

De meiden die gaan solliciteren in de fashion industrie, kunnen wat meer uitpakken met hun kleding. Het is dan vooral belangrijk dat je de laatste modetrends goed in de gaten houdt en een echte eyecatcher aan hebt. Zorg dat je outfit niet overdone is. Hieronder zie je een paar leuke outfits om te dragen tijdens jou sollicitatiegesprek voor in de mode industrie!

Outfit
Bron: imgfave

Outfit
Bron: Tumblr

outfit
Bron: Samantha van afterstylecomesfashion

Dit zijn slechts een paar ideeën om aan te geven dat nette kleding niet saai hoeft te zijn! Het is vooral belangrijk dat jij je lekker voelt in de kleding die je draagt en dat de kleding bij je past.

Wat draag jij meestal naar een sollicitatiegesprek?

Bron: teenvoque