Food

Kookse: Gezond borrelhapje

Wij zijn dol op borrelen en eten. Maar het is, ook voor het geweten, ook fijn om dit in zekere mate gezond te doen. Kookse kwam met deze lekker en gezonde borrelhap. Super makkelijk om zelf te maken. Ben je benieuwd? Lees dan snel mee!

Kikkererwt, keker of garbanzo is een peulvrucht gekweekt in onder andere Pakistan en Turkije. Van de kikkererwt wordt ook hummus en falafel gemaakt, maar deze keer maak ik er een heerlijk gezond borrelhapje van. Dit borrelhapje is weer wat anders dan wat paprika chips of borrelnootjes.


Bron: abeautifulmess

Ingrediënten:
♥ 1 blik kikkererwten (400 gram)
♥ 1 eetlepel plantaardige olie
♥ 1 eetlepel chilipoeder en/of paprikapoeder

Bereidingswijze:

Stap 1:  Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken en droog ze met wat keukenpapier.

Stap 2:  Doe de kikkererwten in een kom en giet de olie erover. Roer de olie voorzichtig door de erwten.

Stap 3: Strooi de chilipoeder over de erwten en roer de poeder er voorzichtig door. Bak de erwten in een voorverwarmde oven op 220°C in 30 minuten gaar.

Stap 4: Als, na de baktijd, de erwten nog wat zacht zijn, bak ze dan 5 minuten langer tot ze wel krokant zijn. Bestrooi met zout.

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Klik dan hier!

Ga jij deze hap maken voor de volgende borrel?