Lifestyle

DIY: Roze meringues

Rond Pasen zie je ze overal in de supermarkt: schuimpjes, ook wel meringues genoemd. Vaak met gekleurde spikkels of versierd met chocola. Ik, Paulien, vind meringues er altijd leuk uitzien, omdat ze in zoveel kleuren verkrijgbaar zijn. Vooral de pastelkleurtjes en roze schuimpjes vind ik leuk. Maar wist je dat je deze meringues ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het is echt niet moeilijk en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Lees je mee?

Ingrediënten voor twintig stuks:
♥ 2 eiwitten
♥ 100 gr suiker
♥ 1 druppel citroensap
♥ Snufje zout
♥ Kleurstof

Materialen:
♥ Mixer
♥ Spuiter met spuitzakje

Zo maak je het:
Het belangrijkste van de meringues is dat je een schone en vetvrije beslagkom gebruikt. Ik maak de beslagkom altijd eerst even schoon met een keukenpapiertje met wat citroensap.

Voor deze schuimpjes heb je alleen het eiwit nodig. De eigelen kan je bewaren voor iets anders.

Klop de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout luchtig met een mixer.

Na ongeveer 5 minuten mixen, zie je dat er zachte pieken ontstaan. Nu mag je, beetje bij beetje, de suiker toevoegen.

Blijf in de tussentijd constant mixen.

Ga door totdat het eiwit zo stijf is, dat je de kom op zijn kop kunt houden. Het eiwit mag er niet uitlopen.

 

Je kan het eiwit kleuren met een druppeltje kleurstof. Je kunt dit kopen bij taartenwinkels.

 

Een druppel is vaak voldoende. Meng het goed met een spatel. Als je een garde zou gebruiken, klop je alle lucht er weer uit.

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine rozetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Bak de schuimpjes in ongeveer 45 minuten af op 100 graden. Laat ze vervolgens afkoelen en eet ze lekker op.

Nou dames, een kind kan de was doen. Deze meringues zijn super makkelijk te maken en enorm lekker. 

Ga jij deze meringues zelf maken? 

Door: Pauline

Bron beeld: Pauline