Lifestyle

DIY: Valentijnstaart

Het is bijna 14 februari en dat betekent; Valentijn! Sabien maakte een prachtige taart die bij iedereen in de smaak valt en het is super simpel om zelf te maken. Of je nu wel of juist helemaal geen lover hebt, it doesn't matter: voor taart is altijd wel een goede reden te bedenken. Benieuwd? Lees dan snel verder voor de tutorial!


What you need
♥ Springvorm (ik heb een kleintje genomen)
♥ Kant-en-klaar pak voor kwarktaart
♥ 500 gram kwark
♥ 125 ml slagroom
♥ 60 gram boter
♥ Chocolade staafjes (drie pakjes)
♥ Suikerhartjes
♥ Decoratielint

Smelt de 60 gram boter in een pannetje en meng dit met de taartbodem mix die je in het pak vindt. Maak met behulp van de taartbodem kruimels een rand van chocolade staafjes. Dit is een precies werkje. De truc is om de staafjes met de bodem vast te zetten.

Zo ga je de hele rand af totdat deze helemaal gevuld is.

Zet dit nu even in de koelkast om uit te harden.

 

Maak nu met behulp van het pak de vulling voor de kwarktaart. Meng 400 ml water met de taartmix uit het pak en voeg daarna hieraan de kwark en slagroom toe. Meng dit goed met de mixer voor ongeveer 2 minuten. Haal de taartvorm uit de koelkast en schenk dit mengsel op de taartbodem. Zet de taart dan terug in de koelkast om minstens een uur op te stijven.

 

Strooi dan op de bovenkant van de taart de suikerhartjes, bijna klaar! Haal nu voorzichtig de springvorm van de taart, hou het decoratie lint bij de hand. Dit lint moet je er snel omheen doen, anders glijden de chocolade staafjes van de taart af.

Zet dit mooie taartje op een leuke schaal en smullen maar!

Fijne Valentijn!

Ga jij deze taart thuis maken? 

Door: Sabien