Lifestyle

Wij houden van fonts!

Wij houden van fonts! Met iets 'simpels' als een bijzonder lettertype kun je veel gave dingen doen. De mooiste quotes hebben de mooiste lettertypen, de leukste logo's worden gecreëerd met een simpel font. Vandaag delen we onze favorieten fonts en vertellen we je hoe jij deze lettertypen ook op jouw computer kunt installeren.

Doris DayFerrica Black OutHey CutieGaleforce BTNQuicksandContributeStars From Are EyesImpact LabelTraveling TypewriterUpperEastSide

Wil jij één van deze lettertypes installeren? Klik dan op het lettertype dat jij wilt installeren en sla het bestand (een .ttf bestand) op.

Vervolgens ga je dit lettertype op je computer installeren.

Heb jij Windows?
Het "installeren" van een font gaat zo makkelijk, dat we het bijna geen "installeren" durven te noemen. Je sleept het Font in de verkenner naar je map met Fonts. Deze staat waarschijnlijk op de C schijf, maar je kunt deze natuurlijk ook altijd even opzoeken met de zoekfunctie. Het kan ook zijn dat de map "Lettertypen" heet, dat verschilt per systeem. Open het programma waarin je het lettertype wilt gebruiken (als deze al aan staat, moet je deze opnieuw opstarten) en het lettertype staat tussen je standaard lettertypes.

Heb je een Mac?
Zoek het lettertype in de "Finder" en open het lettertype. Vervolgens opent er een nieuw pop-upschermpje, in dat schermpje zie je het lettertype met daaronder "Installeer Lettertype". Open Word, Photoshop, of welk programma waarin je het lettertype dan ook wilt gebruiken en voilà, het lettertype staat tussen je gewone lettertypes.

We laten je graag nog wat meer lettertype inspiratie zien..


De downloadlinks naar deze fonts vind je hier


De downloadlinks naar deze fonts vind je hier
 


De downloadlinks naar deze fonts vind je hier

Wil je meer mooie lettertype inspiratie? Zoek op "fonts" op Pinterest en je krijgt een waslijst met prachtige plaatjes!

Wat vinden jullie het mooiste lettertype?