Food

DIY: Verwen je lover met iets lekkers

Het is februari en Valentijnsdag staat weer voor de deur. Ga jij je liefde verwennen met iets lekkers? Dan hebben wij de leukste DIY’s voor jou! Haal de lekkerste ingrediënten in huis en verras je lover met een bord vol liefde. Supermakkelijk en nog leuk om te doen ook. Bekijk snel deze lekkere DIY’s!

DIY: Een hart van ei
Als je een hartvormige vorm hebt (van bijvoorbeeld koekjes bakken) kun je die gebruiken om het midden uit het broodje te snijden. Mocht je geen vorm hebben, dan kun je het of met de hand doen, of een stuk karton uitknippen in de vorm van een hart. Bak een ei en maak er net zoals in het brood een hartje van. Het ei moet in dezelfde vorm zijn als het broodje, zodat deze in elkaar passen. Leg het eitje in het brood en serveer het op een mooi bord. Voor het gemak kun je ook alleen het ei in de vorm van een hart maken.

DIY: Tomaatjeshartjes
Per hartje heb je twee tomaatjes nodig. Snijd bij beide tomaatjes een hoek van 45° af. Dit kun je het beste doen met een windroos. Leg de hartjes naast elkaar en steek er een prikkertje doorheen. Het leukste is natuurlijk om ook het prikkertje te versieren zodat het een echt cupido-hartje wordt.

DIY: Hartjeswortel
Snijd met een mesje een richel in de vorm van een driehoekje uit de bovenkant van de wortel. Snijd vervolgens met een aardappelschilmesje de wortel in de vorm van een hartje. Maak van de wortel plakjes en voeg het toe aan je gerecht. Dit kan zoals op het plaatje soep zijn, maar je kunt de worteltjes natuurlijk ook gebruiken voor een ander gerecht.

DIY: Pizza met hartjes
Ook deze DIY kun je het beste doen met een vorm voor koekjes. Mocht je niet in het bezit zijn van een vorm, dan kun je het of met de hand doen of met een stuk karton.

DIY: IJsklontjes
Bij winkels als Hema, IKEA en Xenos kun je ijsklontjeshouders kopen in de vorm van hartjes. Vul deze met limonade of een mix van water en limonade, leg ze in de vriezer en voilà: je hebt rode hartjesijsklontjes!

DIY: Hartvormige bacon
Deze DIY is supermakkelijk: leg de plakjes bacon in de vorm van een hart en klaar!

Ga jij je lover verassen met deze DIY’s?

Bron: Buzzfeed

Door Emma