Lifestyle

Hoe dump je een verkeerde jongen en blijf je uit de buurt?

Niet alle jongens of mannen zijn prinsen op het witte paard. Dat weten we, maar het betekent niet dat een jongen gemeen of laatdunkend tegen een meisje mag zijn. Wanneer zet je een streep onder de desbetreffende affaire en hoe zorg je ervoor dat die lijn niet wordt overschreden? Girlscene geeft je tips, lees je mee? 

Sms't hij niet terug? Date hij met andere meisje of maakt hij denigrerende opmerkingen? Ieder meisje verdient beter dan deze behandeling. Waarschijnlijk weet je dat zelf ook, maar is het minder makkelijk om daadwerkelijk afstand te nemen. Hij kan namelijk ook heel lief zijn en jij bent ook niet altijd een engeltje. Dat betekent niet dat je alles hoeft te pikken!


Bron: Tumblr

Geef aan dat de huidige gang van zaken niet langer door kan gaan. 

Misschien merk je aan jezelf dat je verdrietig, gestresst of chagrijnig bent. Dat is natuurlijk niet nodig! Ga daarom, indien mogelijk, een gesprek aan met de jongen. Schrijf eventueel van tevoren op wat je wil zeggen en waarom je niet gelukkig wordt van de huidige situatie. Het is bijvoorbeeld van de jongen niet correct om te snauwen, als jij het niet verdiend. Bovendien mag iemand jou nooit voor lief nemen. Hij mag blij zijn met wat hij heeft, en zo niet, dan kijken jullie allebei verder naar iets wat jullie wel gelukkig maakt. 


Bron: Tumblr

Het kan natuurlijk zo zijn, dat je niet echt meer met de jongen praat. Soms zie je elkaar en soms stuur je een berichtje, maar er zijn geen verplichtingen. Als je merkt dat jij meer wilt, maar het niet krijgt, neem dan afstand. Mocht hij vragen waarom? Zeg dan duidelijk dat jij meer verwachtingen hebt en afstand neemt om jezelf te beschermen. We willen niet huilend in bed liggen met een tissuebox die al tijden leeg is. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat de jongen aangeeft te willen veranderen. Nou, helemaal top! Misschien is het ook zo! Als je hem echt leuk vindt, geef je hem die kans. Misschien zijn de problemen nu verdwenen als sneeuw voor de zon. Mochten de problemen aanhouden, neem dan alsnog de afstand. Geef weer duidelijk aan waarom. Alleen dan weet de jongen wat jij wilt en kan hij daar eindelijk rekening mee houden. 


Bron: weheartit

Er komt altijd een moment waarop het vreselijk moeilijk is om geen contact te maken. 'Ach, een berichtje moet kunnen toch?', 'Misschien heeft hij ook wel niets te doen!' en 'Ik vraag me af hoe het met hem is en of hij niet verdrietig is.'


Bron: Tumblr

Een vriendin gaf mij deze raad en ik kan je vertellen dat deze de waarheid als een tiet is. Een jongen kan heel vaak met problemen of vragen bij iemand anders terecht. Dit klinkt harsh: maar jij bent vaak niet de enige die deze jongen helpt. Heeft hij problemen thuis? Vrienden willen vast praten.

Natuurlijk kun je een keertje random een berichtje naar hem sturen om te vragen of alles goed gaat. Maar stuurt hij jou ook een random berichtje? Gewoon met de vraag of alles goed gaat? Mocht hij dat wel doen, antwoord vriendelijk en beleefd. Stuur niet iedere dag of ieder uur een berichtje, zo geef je jezelf niet de kans om aan andere dingen te denken. Doe ook geen voorstellen met nieuwe afspraken. Doet hij dat wel? Weiger op een nette en beleefde manier. You're the bigger person!


Bron: weheartit

Dan komt het moment dat je op stap bent. En drankjes drinkt. Dit wondermiddel weet op de een of andere manier iedere mogelijke drempel te verlagen. Geef er niet aan toe dames! Je hoeft echt niet te bellen om nog eens haarfijn uit te leggen waarom je beter af bent of verdrietige sms'jes te sturen, waarin je aangeeft dat je zijn plek in het bed hebt vervangen voor een knuffel waarvan je eigenlijk afscheid had genomen. Geloof dit: je krijgt spijt. Gevalletje The Hangover. Vertrouw je jezelf niet met je telefoon? Geef die dan aan een vriendin, deze houdt je in de gaten en zal ervoor zorgen dat je geen domme dingen doet. 

Tenslotte komt er een moment dat jullie allebei verder zijn gegaan. Jij leert iemand anders kennen en hij ook. Het liefste kom jij je ex natuurlijk tegen op het moment dat je hartstochtelijk met je nieuwe liefde staat te tongen. Helaas pindakaas, meestal ben jij net alleen op het moment dat je ex intiem met zijn nieuwe liefde danst. Ja, dat is balen.


Bron: Tumblr

Schop geen scène en wens elkaar het beste toe! Je ziet dat deze jongen blij is, dus houdt die afstand zo? Is het moeilijk, denk aan de momenten dat jij tamelijk ongelukkig met hem was. Of denk natuurlijk aan die huidige nieuwe vlam en hoe blij hij jou maakt! Beyoncé zong het al: The best thing I Never had πŸ™‚ 

 

Heb jij weleens een jongen gehad van wie je geen afstand kon nemen en heb je misschien nog tips?