Lifestyle

De nieuwe liefde van je broer of zus

We weten allemaal hoe spannend het kan zijn om een nieuwe grote liefde voor te moeten stellen aan de familie. Misschien dat het wel helemaal niet klikt en hopelijk maakt je vader geen stomme grappen! Maar wat nu als jij onder 'de familie' valt en dat je broer of zus met een nieuwe vlam thuiskomt? Op deze manier kun jij hem of haar een goed gevoel geven. Lees je mee? 

Het kan soms een beetje eng zijn om een vriendje mee naar huis te nemen. Je ouders zullen kijken of deze jongen wel geschikt voor je is, evenals je broers en/of zussen. De jongen moet behalve 'goed', ook nog eens grappig, slim en ambitieus zijn. Tsja, als dat maar goed gaat. Nee, belangrijker is de X-factor: de jongen moet 'iets' hebben waardoor iedereen dol op hem is… 


Bron: m.pinterest

Stel je nu eens voor dat je broer of zus een vriendje of vriendinnetje meer naar huis neemt. Hold it! Kan dat dan? En wie is deze persoon? En wat doet hij of zij dan en is ie wel zo leuk, of gaat deze persoon harten breken? De nieuwe liefde is waarschijnlijk ook ontzettend zenuwachtig! Het zou daarom fijn zijn, dat de nieuwe liefde zich snel op zijn of haar gemak voelt. Alleen op die manier kan deze persoon zijn of haar ware aard laten zien. 

We gaan voor het gemak even uit van dit scenario: Je hebt een zus en deze zus neemt haar vriendje voor de eerste keer mee. Ze hebben het al even en vinden elkaar echt leuk. Oké, top!


Bron: Tumblr

Geef de zus een goed gevoel over haar nieuwe liefde. Vraag al voordat de jongen een keertje langskomt, naar verhalen of anekdotes. Vraag naar zijn interesses en geef aan dat je ontzettend benieuwd ben naar deze jongen. Het feit dat jij interesse hebt, maakt het voor haar al leuk om over hem te praten. Bovendien heb je na een tijdje ook wel een beeld nodig van die ene jongen die haar zo blij maakt. 

Onthoud ook dat deze jongen haar dus blij maakt. Dat is het belangrijkst. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet direct een klik met de jongen voelt. Dat hoeft niet, want dat heeft zij al. Maar probeer constant in te zien waarom zij elkaar wel leuk vinden. Kijk naar interesses van de twee geliefden die wel met elkaar overeenkomen. 


Bron: Tumblr

Je bent vast eens een kamer binnengelopen waarin je niemand kent. Het is dan fijn, als iemand even naar je lacht of wat drinken voor je pakt. Dat maakt jou minder nerveus. Probeer diegene voor de jongen te zijn. Zorg voor wat drinken en praat eens op een minder officiële manier. Spring niet als een rechercheur op deze jongen, maar laat hem even wennen aan de omgeving. Je zult zien dat je al na enkele minuten over sport, hobby's of muziek praat. 

Goede onderwerpen:
♥ Sport
♥ Films
♥ School (saai, maar altijd goede gespreksstof)
♥ Uitgaan
♥ Toekomstplannen

Misschien dat je al na enkele minuten ontdekt dat jij en deze jongen ontzettend goed met elkaar overweg kunnen en dezelfde mensen kennen. Nou, helemaal top! 


Bron: Picpaste

Geef ook aan dat je bepaalde dingen waardeert of leuk vindt. Studeert hij? Wat leuk! Is zijn lievelingseten stiekem gewoon een frietje met mayo? Top, dat van jou ook:) en is zijn lievelingsdier een tijger? Ja, alle mannen blijven jongens. Voor de rest, leuk! Het is voor hem natuurlijk ontzettend fijn dat jij met interesse naar hem luistert en niet oordelend of afzeikerig reageert op bepaalde verhalen. 

Het kan natuurlijk zijn dat je ook na een gesprekje nog geen klik voelt. Peter-Jan Rens zei het al: Geef nooit op. Praat gewoon later nog eens met elkaar. Maar schrijf hem niet af en ga jezelf ook niet opdringen. Het kan zo lopen dat de jongen zich niet langer welkom voelt. Dat is vervelender, want hij zal dan minder graag langs willen komen. Dat is natuurlijk niet leuk voor de zus in kwestie. 


Bron: Tumblr

Kom ook af en toe zelf eens met idee om eens iets leuks te doen met z'n allen. Ga eens naar de film, of een hapje eten. Op die manier creëer je een goede onderlinge band. Het is toch veel leuker om ook vriendschappelijk dan enkel familiair met elkaar om te gaan! 

Hopelijk kunnen jullie iets met deze tips dames! En vergeet niet, als hij een blijvertje is, kan hij bij 'de familie' horen die later jouw vriendje mag keuren. Oef!

Hebben jullie nog goede tips voor een eerste kennismaking?