Fashion

DIY: opgepimpte kraag van je blouse

Heb je zin in een DIY die niet al te veel tijd in beslag neemt? Dan is deze iets voor jou! Versier de kraag van je blouse, jurkje of een ander kledingstuk met leuke pailletten. Met deze simpele DIY maak je je kledingstuk nét even wat specialer en het is ook nog eens goedkoop. Lees snel verder hoe je dit doet.

Wat heb je nodig?
♥ Een blouse of een ander kledingstuk met een kraag
♥ Grote pailletten in één kleur
♥ Kleinere pailletten in verschillende grootte en kleuren. Voor een subtiele look ga je voor pailletten met dezelfde kleuren en voor een opvallendere look mix je verschillende kleuren met elkaar.
♥ Naald
♥ Draad voor door de pailletten
♥ Schaar

diy

Doe een groot stuk van de draad door de naald heen. Maak een knoopje aan het einde van de draad en steek de naald door de achterkant van de kraag, waar je de eerste paillet wilt bevestigen. Wanneer je de naald door de kraag hebt gestoken, naai je er een paillet aan vast. Steek de naald niet door het midden van de paillet, maar meer langs de zijkant. Laat de paillet helemaal naar het einde van het draad glijden zo dat het tegen de blouse aankomt. Steek de naald naast de paillet weer terug naar binnen.

diy.

Creëer een zigzag van pailletten. Herhaal voorgaande stap en naai de pailletten zigzaggend over de kraag. Tip: trek het draad niet te strak want anders kan de stof gaan samentrekken en dat moeten we niet hebben natuurlijk!

diy

Heb je een kraag voorzien van grote pailletten? Doe dit nu ook aan de andere kant van de kraag. Tip: is je draad tijdens het naaien op? Knip het draad van af en knoop het vast aan de achterkant van je kraag. Dan steek je weer een draad door je naald en je kunt verdergaan waar je gebleven was.

diy

Je kunt zoveel grote pailletten toevoegen als je zelf wilt. Zorg er wel voor dat er nog wat ruimte overblijft: dit wordt gevuld met kleinere pailletten.

diy

Naai nu de kleinere pailletten op de kraag. Tip: naai de holle kant naar de binnenkant. Zo liggen ze plat op de kraag.

diy

Het is het leukst als je de verschillende pailletten afwisselt met elkaar. Zo krijg je een leuke mix van kleuren en grootte.

diy

Maak de kraag nu helemaal af.

diy

Et voilá! De opgepimpte kraag is af!

diy

Bron: Teenvogue.com

Wat vind jij van deze DIY? En ga jij het ook maken?