Lifestyle

De kater komt later… Of niet!

Nog eentje dan… en dan beginnen we! Het komt regelmatig voor dat je met meerdere drankjes achter de kiezen naar bed gaat. Hoofdpijn en misselijkheid liggen in het verschiet. Hoe kun je jezelf daar nu het best tegen indekken? Wij geven je tips, lees je mee?

Sowieso adviseren we je om niet te veel alcohol te drinken. Alcohol is schadelijk en het belemmert de ontwikkeling. Maar we weten ook dat drankjes onvermijdelijk en lekker zijn! The Day After is echter vaak een ramp en wordt ook wel eens vergeleken met Doomsday of Hel.


Bron: bildr

Hoofdredactrice Danique vond dit onderwerp perfect voor mij, Janet. Dat komt waarschijnlijk omdat ik graag een drankje wegtik en eigenlijk nog nooit een echte kater heb gehad. 's Avonds een grote meid en 's ochtends gewoon opstaan. Geen idee waarom eigenlijk! Bij deze allemaal trucjes die jullie ook kunnen helpen:) 


Bron: imgspark

Ik geef je dertien tips, niet omdat dertien gelijk aan ongeluk staat, maar omdat deze tips jullie weer gelukkig zullen maken!

Tip 1:
Wissel de drankjes af met water en frisdrank. Als je een avondje lekker gaat stappen, is het slim om af en toe een glas water tussendoor te drinken of cola of sinas. Alcohol onttrekt namelijk vocht uit de hersenen en het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de verhoudingen gelijk blijven. Suiker is natuurlijk altijd goed, want het zorgt ervoor dat je genoeg bouwstoffen overhoudt, zodat je goed functioneert. 

Tip 2:
Drink nog wat (alcoholvrij) voordat je gaat slapen. Tijdens je slaap wordt de alcohol afgebroken en heb je genoeg vocht om zonder een enorm brak gevoel op te staan. Het afbreken van alcohol kost ook energie, dus drink voldoende om het lichaam de nodige kracht te geven. 


Bron: statigr.am

Tip 3:
Snacken! Helaas dames, we hebben het niet over friet, kapsalon of pizza. Het is belangrijk om te eten. Door alcohol verdwijnt in eerste instantie het hongergevoel, maar je lichaam heeft het stiekem wel nodig. Zoals sommigen onder ons wel weten, is alcohol niet altijd even fijn voor de darmen of voor de maag. Eet daarom tijdens of na het stappen bijvoorbeeld brood of crackers. Deze etenswaren bevatten goede vezels en daardoor is de kans groter dat je lichaam minder erg van streek raakt. 

Tip 4:
Eet artisjokken, want door de vitaminen en eigenschappen van deze groenten, voorkom je misselijkheid en een opgeblazen gevoel. En dat zijn de twee meest vervelende kenmerken van een goede kater. Bovendien zouden artisjokken de lever goed beschermen tegen mogelijke beschadigingen. En laat alcohol nu net enorm slecht zijn voor de lever!


Bron: 500px

Tip 5:
Drink kokoswater. Dit goedje lijkt een ware trend te worden omdat het een wondermiddeltje zou zijn. Kokoswater is eigenlijk een natuurlijke Red Bull. Het geeft energie, maar omdat er minder suiker en geen koolzuur in zit, maakt het je lichaam niet van streek. 

Tip 6: 
Hoewel we je eerder adviseerden om af en toe cola en sinas te drinken, vragen we je ook om dit niet te overdrijven. Alles met te is teveel, behalve tevreden. Suikers zijn niet heel goed voor de maag en je lichaam heeft natuurlijk veel te verduren na al die wijntjes en biertjes. Vermijd dus ook energiedrankjes.


Bron: weheartit

Tip 7: 
Ei, ei, ei en we zijn zo blij! Deze methode is nog niet bewezen, maar uit ervaring kunnen we je vertellen dat eieren goed helpen tegen een gruwelijke kater. Ik, Janet, bak bij ernstige omstandigheden een eitje met wat kaas en kruiden. Je zou zeggen dat de maag nu wat meer van streek raakt, maar ik heb daarna een goed gevulde maag die ook nog eens enigszins rustig is. Drink ook weer voldoende, bijvoorbeeld melk of thee.

Tip 8: 
Het is slim om op The Day After sappen te mijden. Deze zijn namelijk vaak erg zuur en bijten daarom in de maag. Zodoende kun je last van een opgeblazen gevoel krijgen, of buikpijn. Mocht je veel hebben gerookt, kan het ook nog eens naar voelen in de mond. Later op de dag raden we je deze vitamineboost juist wel aan, je lichaam moet de schade verhalen!


Bron: weheartit

Tip 9:
Zoals gezegd, zijn sapjes niet altijd even fijn voor het lichaam omdat deze nogal bijten. Je lichaam heeft echter wel behoefte aan voldoende vitaminen en dan met name vitamine B. Het is verstandig om vitaminepillen of -tabletten te slikken. 


Bron: Tumblr

Tip 10: 
Oké, deze is een beetje raar en we hebben het ook nog niet geprobeerd. Maar het schijnt te werken, dus misschien dat we je later nog over onze probeersels vertellen. Het schijnt dus goed te zijn om citroen onder de oksel te smeren, vanwege de zuren. Het alcohol wordt dan letterlijk uit het lichaam getrokken terwijl er juist vitaminen worden opgenomen. En laten we eerlijk zijn, biologische en natuurlijke deo!

Tip 11:
De sleutelbloem, of Primula, wordt vaak gezien als een bloem met een verwennende werking. Denk aan een bad- of douchegel. Maar bij winkels als De Tuinen kun je ook een substantie of pil ervan kopen. De sleutelbloem is al sinds jaar en dag een wondermiddel tegen katers. Het is goed voor de lever (yes) en zorgt ervoor dat de maag rustig wordt. Wederom is deze aanname nog niet bewezen. 

Tip 12: 
Zweten, hmmmm! Tsja, door drank zweet je sowieso makkelijker en op deze wijze verlaat alcohol onder andere het lichaam. Mocht je de dag na de drank enigszins energie hebben, ga dan sporten. Zodoende wordt er nog meer alcohol afgebroken en maak je bovendien endorfine aan. Endorfine maakt blij en dat is wat we willen!


Bron: perfectlyimperfect1316

Tip 13: 
Neem voor het slapen nog een of twee paracetamols. Dit raad ik, Janet, alleen aan als je bijvoorbeeld al misselijk bent, ziek bent of hoofdpijn hebt. Deze tekenen geven al aan dat je een flinke kater zult hebben. Door de paracetamols in combinatie met water, word ik eigenlijk prima wakker. Vergeet niet dat dit in feite al medicatie is, dus neem het enkel wanneer het nodig is. 


Bron: Tumblr

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. En vergeet niet, er is altijd weer een nieuwe dag. Gewoon uitzitten dus en de kater gaat wel weer voorbij. 

Te mijden tijdens de kater:
♥ Sigaretten (maag en darmen)
♥ Koffie (darmen)
♥ Red Bull (mond, maag en darmen)
♥ Zure sappen (mond, maag)
♥ Openbaar vervoer (spreekt voor zich)
♥ Gekruid eten (maag, darmen)
♥ Fel licht (hoofd, ogen)
♥ Hard geluid (hoofd)

Hebben jullie misschien nog gouden tips? 

Door: Janet