Food

Kookse: Kastanjes Poffen

Als je in de winter door Parijs loopt, zie je ze op elke hoek van de straat: gepofte kastanjes. Zo doe je het zelf in een handomdraai! Kijk en lees je mee?

Kastanjes poffen uit de oven is eigenlijk heel erg makkelijk, als je weet wat je moet doen. Vergeet de kastanjes niet in te snijden, want anders kunnen ze in de oven ontploffen. 


Bron: londonbakes

Ingrediënten
♥ Tamme kastanjes
♥ Broodmes
♥ Zout


Bron: myliennn.blogspot

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de kastanjes schoon en snijd ze in, door een kruis bovenop te zetten. Op die manier zullen de kastanjes niet in de oven ontploffen. 

Stap 2: Leg de kastanjes vervolgens op een bakplaat met het ingesneden kruis naar boven. Zodoende kan de stoom die vrijkomt ontsnappen. 

Stap 3: Strooi eventueel een klein beetje zout over de gepofte kastanjes, zodat het geheel wat meer smaak krijgt. Je kunt dit ook op het einde doen. 

Stap 4: Stop de ovenplaat voor ongeveer tien minuten in een oven van 220 gram. 

Stap 5. Als de kastanjes goed open zijn gegaan, leg je ze nog even in een theedoek. Vouw de doek dicht zodat het geheel nog even na kan stomen en garen. 

 

 

Ben je benieuwd naar andere leuke en lekkere gerechten? Klik dan hier!

Ga jij zelf kastanjes poffen?