Food

Uit Pauline’s Keuken: Cake Pops

Cakepops zijn helemaal hip and happening! Je kan ze zo mooi maken als je zelf wilt. Versier de cakepops met sprinkles, gekleurde parels en bloemetjes van marsepein. Of hou het simpel, zoals ik met de pistache pops deed. Lees je mee? 

Voor de cakeballetjes gebruikte ik een cake pop maker. Je kan deze in heel veel winkels kopen. Je kan ook een balletjes cakevorm gebruiken, als je maar ronde balletjes cake hebt.

Ingrediënten voor 36 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
50 gram chocolade druppels
250 gr pure chocolade
250 gr ongepelde pistachenootjes

Bereidingswijze
Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix de eieren  stuk voor stuk door het beslag, totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dat door het beslag. Spatel de stukjes chocolade door het beslag en giet het geheel in een spuitzak.

Vet de cakepopmaker in met bakspray.

Vul driekwart van de bolletjes met het beslag en sluit het deksel van het apparaat. Pas op de handen want het apparaat wordt heet.

Na drie minuten keer je de balletjes om, zodat de andere kant ook goudbruin bakt. 

Laat de balletjes afkoelen op een rooster.

Pel de pistachenootjes en hak deze in stukjes. Leg de gehakte nootjes op een bordje.

Smelt driekwart van de chocolade in een hoog bakje in magnetron of au bain marie. Als je de magnetron gebruikt, doe het dan iedere keer per tien seconden.

Roer de chocolade iedere tien seconden door elkaar en zet het, indien nodig, nog eens tien seconden in de magnetron. Zo kan de chocolade niet verbranden.

Voeg het laatste deel van de chocolade toe op het moment dat de andere driekwart is gesmolten. Zo koelt de chocolade iets af en ontstaat er een mooie glanslaag over het geheel.  

Dip de uiteindes van de stokje in de chocola en steek ze in een balletje. Leg het balletje in de bijgeleverde cakepophouder.

Laat de chocolade hard worden. Dit is belangrijk omdat de cakeballetje anders naar beneden zouden zakken.

Dip nu het balletje in de chocolade en tik op de rand van het bakje om de chocolade uit te laten lekken.

Strooi vervolgens de met de hand gehakte pistache nootjes over het balletje en zet de cake pop terug in de cakepop houder om hard te worden.

En nu maar wachten tot dat je ze op kunt eten!

Wil je meer ideeën opdoen? Kijk dan eens op de site van Pauline!

Loopt jou het water ook al in de mond? 

Bron beeld: Pauline