Lifestyle

Spetters spotten op Facebook, doe jij het al?

De pagina's schieten van het ene op het andere moment als paddenstoelen uit de grond. Ben jij verliefd op of heb jij de meest knappe jongen gespot in een bibliotheek, aula of in de trein? Grote kans dat er een 'Gespot:' pagina bestaat, waarop jij die spetter kunt terugvinden!

Wat is dit?


Bron: Facebook

Gespot: is een trend die waarschijnlijk in december is begonnen door de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. De universiteit beschikt over een eigen bibliotheek waar studenten in de eigen tijd leren of opdrachten maken. De VU telt duizenden studenten en de kans is natuurlijk groot dat er een wel hele knappe buurjongen of -meisje naast je zit. Mocht je het eng vinden om een random stranger aan te spreken? Gespot: is de oplossing. Plaats een romantisch berichtje met een beschrijving van de persoon en er is een grote kans dat je diegene op Facebook tegenkomt. Let the games begin! 


Bron: Tumblr

Noot: Ook al studeer je niet, wij raden je aan om toch zo nu en dan de berichtjes te lezen. Ze zijn vaak ontzettend leuk, grappig of schattig geschreven. Echt leuk!

Voorbeeld van 20 december: 

"Leuke B&O studente met bruin lang haar en lange groene jas met capuchon. Je pakt altijd de metro 51 naar Centraal Station na de colleges en stapt uit bij Zuid.. (wat je tamelijk lui maakt). Regelmatig was je te vinden bij de hoorcolleges. Wie o wie ben je?"


Bron: vk

Gespot: werd in korte tijd ontzettend populair door heel Nederland. Vrijwel alle universiteiten en HBO's zijn voorzien van een eigen pagina waarop studenten pogingen wagen om elkaar terug te vinden en gezellig te daten. 
Het fenomeen strekt zich nu verder. Zo kun je ook een vlam terugvinden in de trein, op school, van een feestje, of zelfs de supermarkt. Leuke naam: 'Gespot: Je Valentijn in de Albert Heijn'

Gespot: is natuurlijk niet al te best als je het huiswerk op tijd af wil hebben of in volle concentratie wil werken. Maar laten we eerlijk zijn, dat kan thuis ook en voor flirts hebben we het nooit te druk!

Deze Gespot:-trend is natuurlijk een hype, maar dat betekent niet dat het flauw, dom of 'hipster' is. Sterker nog, het is een heel leuk initiatief. Wij hebben al enkele dames gesproken die werden gezocht. Er is nog niet door iedereen een afspraakje gemaakt, maar het is natuurlijk een enorm compliment om op het internet terug te lezen dat je opviel, terwijl je enkel een boek las! Een enkeling was al wel aan het daten… wordt ongetwijfeld vervolgd! 


Bron: Tumblr

Leuke voorbeelden:

Gevonden op Fons Vitae

'Lief knap lekker meisje, Je bent het leukste meisje dat we ooit hebben gezien. Je bent de zus van een coole jongen die fixed gear rijdt. Je bruine glimmende lokken hypnotiseren ons als we je langs zien lopen. Maar we kunnen je niet mee uit vragen omdat we je niet kunnen delen. Vooralsnog dromen we elke nacht van je en op een dag zul je met een van ons trouwen en kinderen krijgen. Kusjes van 2 vierdeklassers' 

Gevonden op UB UL

'Die jonge in het blauw witte overhemd, je ziet er al uit alsof je weinig punten heb… Dus ik zou een keer gaan studeren in plaats van YouTube af struinen'


Bron: Hovercraftdoggy

Gevonden op UB UVT

"Wie is dat leuke bebrilde meisje dat de hele tijd zo lief naar me staart? Je houdt je ogen niet van me af! Oh, laat maar, ik keek in het raam. Ik ben het zelf."

Gevonden op De Breul

"Blonde krullen, blauwe ogen, Zag ik haar voor het eerst door de gangen lopen. Zich niet bewust van de verrekte nekken die zij opwekte. In de pauzes zit ze met een grote groep meiden, Op een verwarming tijdens deze winter tijden. Soms zie ik je toch nog even buiten komen, En elke keer weer, wordt mijn adem mij ontnomen. Dit meisje uit V4 is een prachtige meid, Dat is één van de redenen dat ik dit gedicht aan haar weid. Ik verwacht nu wel dat we gaan daten, want zoon gedicht had ik nog nooit voor iemand geschreven."


Bron: Facebook

Gevonden op HvA:

"Lieve superman of reddende engel, Jij hebt mijn leven weer een doel gegeven. Ik ben een levensles rijker geworden vandaag. Ik zal nooit meer mijn Facebook aan laten staan in het Apple-lokaal. Bedankt! Amen!"

En dan de klapper. Een heel lang verhaal over een zomerfestival in Amsterdam. Pas vorige week geplaatst. Dit meisje heeft een flinke indruk achtergelaten… De jongen is haar nog niet vergeten en schrijft nu een enorm lange brief met haar belevenissen (misschien dat ze nu bloost). Hij doet in ieder geval veel moeite om haar te vinden. Vinden jullie niet? 

Gevonden op Wappie Techno Liefde

"Afgelopen zomer. VOLTT op de NDSM-werf. Het was pleurisweer, ik had buikgriep en tot overmaat van ramp droegen alle mooie vrouwen regenponcho's. Niet bepaald ingrediënten voor een topfestival, zou je denken. Maar het tegendeel bleek waar. Op een bepaald moment ging ik gewoon heel lekker. Soepel. Lelijke poncho's werden kleurrijke, dansende meisjes die allemaal iets van me wilden en van buikgriep had ik nog nooit gehoord. Het moet tegen 10-en zijn geweest dat ik me richting de main stage begaf. Gek genoeg vond ik het nodig om met iedereen een praatje te maken. Ook met één van je vriendinnen. Of ie goed ging. Dat ging het blijkbaar niet, want van een gezellig gesprek kwam het niet. Maar toen kwam jij op me af. Je excuseerde je voor het botte gedrag van je vriendin en vroeg of ik wilde dansen. Je ging als een speer. En ik speerde met je mee. Saskia heette je. Een lief, klein 18-jarig studentikoos meisje, studerend in Leiden, opgegroeid in Groningen. Met je studievriendinnetjes naar Voltt afgereisd. En met een accent alsof je nog nooit de poorten van je Leidse studentenvereniging had verlaten. Na een korte dans volgde de onvermijdelijke kus. Alleen jouw honger was blijkbaar nog niet gestild. Want voor ik er erg in had stond je met één van je vriendinnen te zoenen. 'Ah joh, Val(?) en ik tongen wel vaker!' Ok. Moest kunnen. Het paste binnen het plaatje van de dag. Kort daarna mocht ik ook nog eventjes. En toen was het klaar. Voltt zat erop en ik moest met mijn vriendjes mee naar de pont. Het gekke is dat het me nooit meer is gelukt je gezicht voor de geest te halen. Zonde. Daarom: één profielfoto in ruil voor deze post?"

Zouden jullie gebruik maken van Gespot: om die ene hunk terug te vinden? 

Door: Janet