News

De MTV Awards komen naar Nederland

Het is ein-de-lijk zover, na zestien jaar worden de MTV Awards eindelijk weer in Nederland uitgereikt. Op 10 november worden in de Amsterdamse Ziggo Dome voor de 20ste keer de EMA's gehouden. Wij kunnen niet wachten!

 

De EMA's werden in 1994 voor het eerst uigereikt in Berlijn, een paar jaar later, in 1997 kwam de awardshow naar Rotterdam. De afgelopen jaren werden de awards uitgereikt in Madrid, Belfast en Frankfurt. De show staat bekend om de vele optredens van bekende artiesten. Vorig jaar stonden bijvoorbeeld Taylor Swift, Rita Ora, Carly Ray Jepsen, Fun. en Alicia Keys op het podium. Maar ook gasten als Jonas Brothers, Kim Kardashian en Lana Del Rey betraden het podium, zij reikten awards uit.

Managing Director van MTV Noord Europa Dan Ligtvoet is erg blij dat de EMA's dit jaar in Nederland worden uitgereikt: "We zullen ervoor zorgen dat de inwoners van Amsterdam en Nederland worden getrakteerd op een show vol grote sterren en de beste muzikale acts. Ook krijgen we zo de mogelijkheid om het enthousiasme van het Nederlandse publiek internationaal op de kaart te zetten."

Ook Locoburgemeester van Amsterdam Carolien Gehrels is blij met de EMA's in Amsterdam: "Dat heeft meerdere redenen. Het is een prachtig evenement voor muziekliefhebbers en inwoners. Daarnaast levert het zakelijk gezien mooie kansen op in dee moeilijke economische tijden. Ook zet het Amsterdam op internationaal niveau op de kaart. Kortom: een prachtig evenement op een perfect moment."

Op dit moment is er helaas nog niks bekend over welke gasten zullen komen en wanneer we in de rij voor kaartjes kunnen gaan staan. Maar zodra we daar informatie hebben, zijn jullie natuurlijk de eerste die het horen!

Wij hopen Taylor Swift, Beyoncé en misschien Miley Cyrus om haar nieuwe album te promoten? We houden je op de hoogte!

Ben jij ook zo excited over de MTV Awards die naar Amsterdam komen? Ga jij proberen kaartjes te bemachtigen? Wie hoop jij dat er naar de EMA's komen?

Bron: Ziggo Dome
Bron beeld: Reporters