Lifestyle

Met deze tips krijgt de griep jou niet te pakken!

Redactie

Een paar keer per jaar heerst het weer: de griep. De klachten kunnen variëren van hoesten en keelpijn tot koorts en bonzende hoofdpijn. Maar wat kun je doen zodat de griep jou dit keer overslaat? Girlscene zet een aantal handige tips voor je op een rij. 

Was je handen regelmatig
Je denkt er misschien niet altijd aan, maar alle voorwerpen – van muziekinstrumenten tot deurklinken en telefoons – zijn bronnen van bacteriën. Probeer iedere twee uur je handen te wassen, ook als je niet naar het toilet bent geweest.

handen wassen
Tumblr

♥ Drink genoeg water
In deze koude maanden is de lucht wat droger en je lichaam heeft voldoende vocht nodig. Als je dit niet doet, kan het immuunsysteem hieronder lijden. Vul je flesje water bij wanneer je bijvoorbeeld de handen was. Zo weet je zeker dat je genoeg water binnenkrijgt.

Deel je eten niet
Het is natuurlijk handig als je tijdens een etentje met een vriendin de maaltijd deelt. Dat kan je de volgende keer beter niet doen. Het delen van bekers en bestek is een makkelijke manier om een virus over te nemen.

Neem vitamine C
Of je nu een versgeperst glas jus d'orange drinkt, een sinaasappel eet of een vitamine C tablet neemt: zorg ervoor dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt. Andere voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten zijn aardbeien, paprika en groene groentes zoals broccoli, spinazie en boerenkool.

aardbeien
Tumblr

Zorg voor beweging
Ja, we weten dat het koud is om buiten een rondje te rennen, maar probeer het! Beweging geeft een boost aan je immuunsysteem.

Zorg voor een schoon huis
Zoek je een reden om je lenteschoonmaak een paar weken te vervroegen? Denk dan aan de gezondheid! In een schoon huis verspreiden en vermenigvuldigen bacteriën zich minder snel. Je zorgt er zo voor dat je minder snel ziek wordt.

Vermijd alcohol
Je mag natuurlijk af en toe een wijntje drinken (altijd met mate!), maar alcohol heeft een slecht effect op het immuunsysteem. Daarnaast is alcohol ook slecht voor het lichaam. Deze herstelt minder snel op het moment dat je de griep toch hebt.

thee
Tumblr

Ga op tijd slapen
Het lichaam herstelt zich op het moment dat je slaapt. Als je laat slaapt en vroeg opstaat, heeft dat meer effect op je gezondheid dan je denkt.

Eet wat knoflook
Voeg wat knoflook toe aan de maaltijd. Het kan helpen om het griepvirus tegen te gaan, omdat het de enzymen blokt die een rol spelen in virussen en bacteriële infecties.

Bron: Daily Savings All You

Wat doe jij om de griep te vermijden?