Food

Homemade granola bars

Op zoek naar een gezond en goed vullend tussendoortje? Probeer dan eens deze zelfgemaakte mueslirepen. Niet alleen weet je precies wat je eet, het is ook erg lekker! Ideaal om mee te nemen naar school of als je gaat sporten. Lees snel verder voor het recept.

Deze mueslirepen heb je binnen drie kwartier gemaakt.

Wat heb je nodig?
♥ 250 gr haver
♥ 75 gr rozijnen
♥ 75 gr gedroogde cranberries
♥ 100 gr pecannoten
♥ 25 gr geroosterde pompoenpitten
♥ 2 eetlepels chia zaadjes (evt)
♥ 1 blikje gecondenseerde melk
♥ 40 gr gesmolten boter
♥ 2 theelepels kaneel
♥ Een snufje zout

 
granola bars
 
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de boter in een hittebestendig bakje en smelt de boter 20 seconden in de magnetron. Vervolgens hak je de pecannoten in stukjes. Je hoeft de pecannoten niet heel fijn te hakken.
 
gehakte pecannoten
 
Daarna doe je de pecannoten en pompoenpitten in een pannetje zonder olie. Bak dit een beetje aan, zo krijg je meer smaak. Als de nootjes lekker beginnen te ruiken, zijn ze klaar.
 
Pak een grote schaal en doe daar alle ingrediënten in: de haver, rozijnen, cranberries, nootjes, chia zaadjes, gesmolten boter, gecondenseerde melk, kaneel en op het einde een snufje zout. Meng dit goed door elkaar.
 
mueslirepen
 
Vet een bakblik in met een beetje boter of olie. Leg een stuk bakpapier op de bodem, zodat je mueslirepen er makkelijk uitkrijgt. Schep het mengsel in het bakblik en druk het aan met de achterkant van een lepel. Ondertussen is de oven nu voorverwarmd. Schuif het bakblik in de oven en bak het 30 minuten. Laat de muesli afkoelen in het bakblik. Haal de muesli uit het bakblik en snijd het in stukjes.

Eetsmakelijk!
 
mueslirepen

Bron: Teenspiration

Ga jij deze mueslirepen maken?