Beauty

Make-up tips voor een donkere huid

Een donkere of getinte huid zoals Rihanna is prachtig. Toch gelden er voor een donkere huid andere make-up regels dan voor een lichte huid. Er zijn een aantal manieren waardoor je huid er mooi en stralend uitziet. Heb jij een donkere of getinte huid? Lees dan snel verder want Girlscene zet alle tips & tricks voor je op een rij.

Verzorging van de huid
Een donkere huid is over het algemeen iets vetter dan een lichte huid. Scrub je gezicht één keer per week. Verzorg het daarna met een hydraterende crème. Een donkere huid kan, net zoals een lichte huid, uitdrogen.

donkere huid
Tumblr

Foundation
Meiden met een donkere huid hebben vaak kleurverschil bij de mond, ogen of het voorhoofd (vlakbij de haargrens). Dit gebied is vaak een tint donkerder dan de rest van het gezicht. Deze donkere zones hebben dan ook een foundation of concealer nodig die wat donkerder is dan de rest van het gezicht.

Voor een foundation kies je een warme kleur. Hierdoor ziet je huid er gezond en stralend uit. Een 'koude' lichte foundation met te veel wit pigment maakt een getinte huid snel grauw of grijs. Kies voor een foundation met een gele of oranje ondertoon. Heb je snel last van een vettige huid? Gebruik dan een foundation met een matte finish of een foundation poeder. Je kunt je goed laten adviseren bij make-up winkels zoals MAC en Bobbi Brown.

getinte huid
Tumblr

Bij meiden met een getinte huid zijn de wallen en plekjes vaak donker en grijzig. Daarom kun je ook het beste voor een concealer kiezen die een gele of oranje tint heeft. Zo worden de plekjes het beste gecamoufleerd.

Blush
Voor een blush is het mooist als je voor een kleur gaat die een warme tint heeft. Kies voor goede pigmentatie. Dit betekent dat je de kleur goed terugziet op je huid want op een donkere huid kan je kleur snel wegvallen op je gezicht.

Oogschaduw
Je hebt geluk met je donkere of getinte huid: je kunt eigenlijk alle kleuren dragen qua oogschaduw. Toch, ik val in herhaling, zijn warme kleuren het mooist. Kleuren als rood, koper, goud, geel en paars geven je een warme, sexy uitstraling. Koele kleuren als blauw, lichtroze, groen, zilver en blauwpaars maken je gezicht grauwer en daardoor staat het bij sommige vrouwen minder mooi. Handig dus om in de winkel even te testen of de kleur bij jou goed staat.

inspiratie
Tumblr

Lippenstift
De lippen bij sommige meiden kunnen onregelmatig van kleur zijn. Vaak is de bovenlip donker en de onderlip licht. Vind je dit niet mooi? Breng dan wat foundation of concealer aan op je lippen voordat je een lippenstift of lipgloss opdoet. Ook qua kleur kun je veel op je lippen doen. Alleen een te lichte kleur staat, met uitzonderingen daar gelaten, niet mooi.

Make-up merken
Het kan een stuk lastiger zijn om de juiste make-up te vinden. Daarom is het handig om in een drogisterij of een speciaalzaak om advies te vragen. Een aantal merken verkopen make-up voor een donkere of getinte huid: Nubian Queens, MAC Cosmetics, Black Up, L'Oréal, Black Opal en Bobbi Brown.

Je kunt natuurlijk verschillende beauty looks afkijken bij celebrities.

rihanna beauty
Rihanna
Tumblr

beyoncé
Beyoncé
Tumblr

jennifer hudson
Jennifer Hudson
We Heart It

kim kardashian
Kim Kardashian
Hairstyles

tyra banks
Tyra Banks
Tumblr

alek wek
Alek Wek, model
Fashion Gonerogue

Bron: Styletoday.nl

Heb jij een donkere huid? En wat voor make-up gebruik jij?