Lifestyle

Wat zegt jouw hand over jou?

Handlezen; voor de een heel zweverig en voor de ander heel interessant. Het schijnt dat je via jouw handen veel te weten kunt komen over het karakter en aanleg. Wat vertellen de vorm van de hand, de lijnen en je vingers over jouw leven, emoties en karakter? Lees maar snel verder!

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het lastig om de toekomst te voorspellen via de handen. Het bestuderen van de hand (van nagels tot lijnen) kunnen dingen zeggen over je karaktereigenschappen, talenten, valkuilen, patronen, behoeftes en verlangens, houding ten opzichte van relaties en gebeurtenissen, gezondheid, creativiteit en de manier van communiceren… Een hele mond vol dus! Het is dus interessant meer over handlezen te weten. 


Bron

Linker- of rechterhand?
Bij handlezen worden beide handen gelezen. Ze vertellen namelijk allebei wat anders over jou. De linkerhand wordt ook wel de privehand genoemd. Deze vertelt wat over de beleving van gevoelens, aangeboren talenten, creativiteit, intuïtie en verlangens van het onbewuste. De rechterhand is de doe-hand, die vertelt wat over de reactie op de omgeving en relaties, het uiterlijke karakter, de maatschappelijke manifestatie en het bewuste.

De hand waar je mee schrijft is je actiehand. Linkshandigen zijn over het algemeen emotioneler en creatiever van geest dan rechtshandigen. Linkshandigen zijn dromers en rechtshandigen zijn doeners. 

De lijnen
Er zijn ontzettend veel lijnen op je handen te vinden, maar we behandelen de belangrijksten. 

De hartlijn
Deze lijn vertelt wat over de intensiteit van het gevoelsleven, verwachtingen in relaties en de familieband, liefde voor kinderen, dieren en natuur en over leerkwaliteiten.

– De ideale hartlijn begint tussen de wijsvinger en middelvinger en loopt met een flauwe boog tot aan de rand van de hand onder de pink. Zo'n hartlijn duidt op een rechtschapen persoon, met een openhartige, gevoelige en open karakter. Hoe dieper de lijn, hoe gevoeliger de persoon is.
– Als de lijn dichter bij de middelvinger begint, dan hebben we te maken met iemand die minder gepassioneerd is.
– Een vage hartlijn of een hartlijn die geheel ontbreekt zal wijzen op iemand die weinig gevoel heeft en koud en ongeïnteresseerd is in anderen.
– Een hartlijn die aan het einde dun en vaag wordt, komt vaak voor bij mensen die relatieproblemen hebben.
– Breuken in de hartlijn duiden op een verbroken relatie.
– Meerdere breuken wijzen op meerdere liefdesrelaties.
– Als de hartlijn zakt in de richting van de hoofdlijn, dan kan dat wijzen op een jeugd die niet erg gelukkig is geweest. Maar het kan er ook op wijzen dat ervan geleerd is en dat er een positieve ontwikkeling heeft plaatsgevonden. 
– Een hartlijn die midden onder de wijsvinger begint, behoort bij iemand die betrouwbaar is en waarop je kunt bouwen.
– Iemand met een lange hartlijn is romantisch en toont sterke emoties, terwijl een korte Hartlijn juist een gebrek aan gevoel en emoties aangeeft.


Bron

De hoofdlijn
Ben jij benieuwd naar wat jouw manier van denken is? Dan moet je de hoofdlijn lezen. Hij geeft daar duidelijkheid over: intuïtief of zakelijk, invoelend of analytisch. De hoofdlijn is onder meer een belangrijke lijn bij beroepskeuzes.

– De "ideale" hoofdlijn begint net boven de Levenslijn en eindigt midden op de handpalm, recht onder de pink. Iemand met een zo'n hoofdlijn heeft een goed verstand, is realistisch en onafhankelijk. 
– Begint de hoofdlijn onder de levenslijn, dan kunnen we te maken hebben met iemand die nerveus, gevoelig en behoudend is en voor wie de familie erg belangrijk is. 
– Als de hoofdlijn de levenslijn raakt wijst op een krachtige persoonlijkheid die talent heeft en ambitieus is.
– Een korte hoofdlijn hoort meestal bij iemand die praktisch en nuchter van aard is met een goed geheugen maar met weinig fantasie.
– Een lange hoofdlijn die sterk naar beneden loopt behoort bij iemand die creatief is en veel fantasie heeft, en veel interesse heeft in literatuur, kunst of muziek. 
– Is de hoofdlijn een beetje vaag is of misschien wel helemaal ontbreekt, dan vind je het moeilijk om je te concentreren. 
– Een hoofdlijn die heel dicht bij de hartlijn ligt betekent dat het verstand het van het gevoel wint.
– Als de twee lijnen niet al te ver uit elkaar liggen, dan hebben we te maken met iemand die betrouwbaar en hulpvaardig is.
– Een hoofdlijn en hartlijn die ver uit elkaar liggen wijzen op iemand die ongeduldig en gehaast is. 

Saturnuslijn
Deze lijn geeft informatie over het levenspas en de keuzes die er gemaakt gaat worden. 

– Een ideale levenslijn is krachtig, betrekkelijke diep en loopt enigszins gebogen en zonder onderbrekingen of aftakkingen over de hand.
– Een lange, sterke en diepe levenslijn staat meestal voor een sterk en vitaal leven.
– Een korte, vage en oppervlakkige levenslijn geeft meer een moeizaam leven met gezondheidsproblemen aan.

Wat zegt de kleur van je hand over jou?
Ook de kleur van de hand kan wat over jou vertellen.
– Een witte hand: duidt op een slechte doorbloeding. Deze persoon heeft het vaak koud, eet niet goed, heeft weinig energie en vaak last van stress.
– Een rode hand: duidt op een sterk gestel. Iemand met veel energie, explosief en intens, kan een doordouwer zijn.
– Een gele hand: duidt op leverklachten. Deze persoon heeft weinig energie, is nerveus en somber, is melancholisch en heeft moeite met loslaten.


Bron

Wat zegt de huid van de hand over jou? 
– Een veerkrachtige huid: staat voor een veerkrachtig persoon, die positief is ingesteld en goed kan geven en ontvangen.
– Een harde huid: maakt star, angstig, koppig. Deze persoon is ongevoelig voor indrukken van buitenaf en heeft moeite met geven en ontvangen.
– Een weke huid: zie je bij iemand die vriendelijk is, maar weinig daadkracht heeft. Deze persoon gaat moeilijkheden uit de weg. Altijd op zoek naar harmonie. Comfort is heel belangrijk.

Regels bij het handlezen
– Waar komt een lijn vandaan: de bron
– Waar gaat de lijn naartoe: het doel
– Wat kom je onderweg tegen: situaties, ervaringen


Bron

Geloof jij in handlezen?

Bron: happinez, spiritplaza