Films & Series

Watchlist: Girls seizoen 1

Wij schreven er al eerder over: Girls is onze favoriete nieuwe serie. En met de koude dagen doen we eigenlijk niets liever dan op de bank genieten van een verslavende serie. Girls gaat over vier twintigers in New York. Nog nooit was een serie zo herkenbaar en hilarisch. Klinkt goed toch? Zet het maar in je agenda: Girls seizoen 1 is 30 januari verkrijgbaar! 

Oke, we geven toe dat 'vier twintigers in New York' niet zo bijzonder en origineel klinkt. Maar sinds de eerste aflevering is de komische dramaserie razend populair. Waarom? Girls is verfrissend. Eindelijk eens een serie waarin geen perfect gepolijste acteurs spelen. De verhaallijnen zijn pijnlijk herkenbaar: body issues, maagd zijn, relatieproblemen en niet weten wat je met je leven wil komen allemaal aan bod. Ook de 'professionals' zijn weg van de serie: Girls heeft al een Emmy Award en een Golden Globe binnengehaald.

Waar gaat het precies over?
Hannah, die twee jaar geleden haar opleiding voltooide, denkt dat ze het talent heeft om een succesvol schrijfster te worden. Memoires heeft ze echter niet, want die moet ze nog beleven. Wanneer haar ouders onverwacht haar toelage stopzetten, verandert haar leven in een onafgebroken reeks vernederingen. Nu ze steeds meer moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, is Hannah erg afhankelijk van haar beste vriendin en flatgenoot Marnie. Zij heeft een echte baan in een kunstgalerij en een nog echtere vriend, hoewel ze niet zeker weet of ze daar wel zo blij mee is. Ondertussen duikt hun bloedmooie Engelse vriendin Jessa op, die intrekt bij haar naïeve nichtje Shoshanna. Jenna heeft talloze landen bezocht en evenveel vriendjes versleten.

In de tien afleveringen van seizoen 1 proberen de vier meiden te ontdekken wat ze nu eigenlijk willen – van het leven, van mannen, van zichzelf en van elkaar. De antwoorden liggen niet altijd voor de hand, maar hun zoektocht is uiterst herkenbaar en onvoorstelbaar grappig.

Extra’s: Audiocommentaar & Inside the episode

Omcirkel de datum: Girls komt op 30 januari uit op DVD. Perfect voer voor in de winterdagen. Nu kun je alle afleveringen op goede kwaliteit bekijken, met ondertiteling! 

Wil jij 'm hebben? Je kunt de Girls alvast hier bestellen voor € 39,99. Nu met gratis verzending! 

Ga jij Girls kijken?