Lifestyle

België voor dummies, deel 7

België. Het land van chocolade, frietjes, modeontwerpers, opkomende muzieksterren enzovoort enzovoorts. Wat zijn de grote verschillen met Nederland? Wat zijn de verdiensten van de Belgen? Ter hulp van alle nieuwsgierige Nederlanders die wel eens iets meer willen weten over de kleine zuiderbuur, hier is België voor dummies!

In deze laatste editie komt Sofie met de leukste en grappigste weetjes over België. Nooit geweten dit!

Wist je dat…

– De eerste trein op het Europese vasteland in België reed?

Bron: Tumblr

– België twee wereldkampioenen heeft voortgebracht die dezelfde naam dragen? Eddy Merckx (wielrenner) en Eddie Merckx (biljarter)!

– De attractie Indische Waterlelies in de Efteling gebaseerd is op een sprookje dat door koningin Fabiola van België werd geschreven. 

 

Bron: Tumblr

…België in 1830 ontstond, na de Belgische Revolutie waardoor het land zich kon afscheiden van de Verenigde Nederlanden?

…België het meest geglobaliseerde land ter wereld is?
(Dat houdt in dat België deel neemt aan veel internationale organisaties, veel contact heeft met het buitenland, er veel internationale bedrijven in België liggen zijn en er veel Belgische bedrijven naar andere landen trekken)

… De oorspronkelijke uitvinder van het internet een Belg is?

Bron: Tumblr

… Julius Caesar al vermeldde dat de Belgen de dappersten aller volkeren zijn?
(Horum omnium fortissimi sunt Belgae)

… Brussel samen met Washington DC het hoogste aantal diplomaten en buitenlandse pers ter wereld heeft?

… België meer kastelen per vierkante meter heeft dan ieder ander land ter wereld?

Bron: Tumblr

… naast de Chinese muur België het enige door mensen gemaakte punt is, dat je vanuit de ruimte kunt zien? De autowegen zijn volledig verlicht en vormt dus een grote lichtvlek op de aarde.

… Op 3 april 1990 België 36 uur zonder koning gezeten heeft? Koning Boudewijn kon zelf geen kinderen krijgen en weigerde wegens persoonlijke gewetensbezwaren het ondertekenen van de abortuswet. Hij werd tijdelijk uit zijn ambt gezet. De volgende dag mocht hij opnieuw koning zijn.

… de voorzitter van de Europese Raad een Belg is? Herman Van Rompuy kreeg de eer om de eerste permanente voorzitter te zijn. 

Ken jij nog leuke weetjes over België? 

Door Sofie