Lifestyle

België voor dummies, deel 6

België. Het land van chocolade, frietjes, modeontwerpers, opkomende muzieksterren enzovoort enzovoorts. Wat zijn de grote verschillen met Nederland? Wat zijn de verdiensten van de Belgen? Ter hulp van alle nieuwsgierige Nederlanders die wel eens iets meer willen weten over de kleine zuiderbuur, hier is België voor dummies!

In het Engels spreekt men van French fries, maar vergis je niet, frieten zijn een Belgische uitvinding. Ze zijn uitgevonden in het Franse deel van België, maar de Fransen strijken onterecht met de eer.

Bron: Tumblr

Andere bekende Belgische lekkernijen zijn uiteraard de chocolade, once you go Belgian, you never go back. De Belgische chocolade is de lekkerste. In Brugge is er het chocolademuseum en daar krijg je bij een rondleiding ook chocolade om te proeven. Ik verzeker je, er is geen betere. Er zijn verschillende merken chocolade en pralines waarvan de bekendste toch wel Neuhaus, Côte d’Or, Guylian, Jacques en Leonidas zijn. 

Bron: Tumblr

Door de vele abdijen staat België ook bekend om zijn kazen en bieren. Westmalle is een bier dat slechts beperkt verkrijgbaar is. Je kunt het niet in de normale winkel kopen en aan particulieren wordt slecht een bak per auto verkocht. Naast Westmalle is er ook nog Chimay, Trappist, Westvleteren… De Amerikaanse markt smeekt om Westvleteren, maar na een eenmalige actie in Amerika wil Westvleteren daar niet meer verkopen. De winkels werden volledig overrompeld en er werd letterlijk gevochten voor dit bier. Westvleteren zou het beste bier ter wereld te zijn.

Bron: Tumblr

Iedere streek heeft zijn eigen specialiteit; zo is er Limburgse vlaai, Gentse waterzooi, Luikse siroop, filet d’Anvers, elixir d’Anvers, Brugs kant… Souvenirsshoppen is voor de vele toeristen een belangrijk onderdeel van de trip. En terecht! 

Naar welke specialiteit ben jij benieuwd? 

Door: Sofie