Films & Series

Bezoek eens een Filmhuis!

Ben jij ook zo'n filmfanaat, maar heb je eigenlijk de films in de bioscoop altijd wel gezien? Dan is een Filmhuis wat voor jou! In een Filmhuis zie je net even wat andere films dan die je normaal gesproken in de bioscoop ziet. Nieuwsgierig geworden? Lees hier wat nog meer de voordelen zijn van een Filmhuis en waar je ze vindt.

Een Filmhuis (of Filmtheater of Arthouse) laat films zien die niet in de bioscoop worden gedraaid. In plaats van de gebruikelijke Amerikaanse Hollywood films zie je vaak veel kleinere artistieke films. Vaak zijn ze met minder geld gemaakt en ze trekken meestal een kleiner publiek. Door Filmhuizen krijgen Europese, Aziatische en Nederlandse producties op deze manier een kans dat ze bekeken worden zonder dat ze veel winst moeten maken.

filmhuis
Bron: Weheartit

In Filmhuizen heb je dus een grotere variatie aan films en het zijn ook films die je vaak niet kunt downloaden of die op dvd verschijnen. Dit zijn niet de enige voordelen: het is ook stuk goedkoper (kaartje ligt rond de €7,50) en het is lekker knus en gezellig. Zo is Danique op haar eerste date naar een Filmhuis in Leiden geweest!

Filmhuizen vind je in alle steden van Nederland, zoals in:
Alkmaar, Provadja
Amsterdam, Kriterion
Den Haag, Filmhuis
Groningen, RKZ
Haarlem, Toneelschuur
Leiden, Het Kijkhuis
Maastricht, Lumière
Utrecht, Hoogt
Rotterdam, LantarenVenster

Ga jij wel eens naar een Filmhuis?