Food

10x Voedsel om de kater te verlichten

Je herkent het misschien wel, heb je een (net iets te) leuke avond gehad, word je de volgende ochtend wakker met een bonkend hoofd en een tollende maag. Nee hè. Een kater. Hoewel we de kater natuurlijk het beste kunnen voorkomen in plaats van genezen, is het daar soms gewoon net iets te laat voor. Voor die momenten hebben we anti-kater voedsel.

Bron

– Water, water, water, de rest komt later! Alcohol droogt het lichaam uit en dit zorgt onder andere voor die vervelende hoofdpijn. Zorg dus dat je genoeg water drinkt. Drink het liefst voordat je gaat slapen genoeg water!

– Banaantjes! Je lichaam is gedehydrateerd door de grote hoeveelheid alcohol die je genuttigd hebt, bananen zorgen voor potassium en een tekort aan potassium zorgt weer voor misselijkheid. Tijd voor banaantjes dus!

Bron

– Paddenstoelen zijn ook fantastisch als je een kater hebt. Het werkt als antioxidant en zit vol met vitamine B, wat de lever helpt bij het detox proces.

– Limoen! Voeg een beetje limoen toe aan een glaasje water, drink dit voordat je gaat slapen en de volgende ochtend word je een stuk frisser wakker. We zeggen niet dat je geen kater krijgt, maar het helpt wel iets.

Bron

– Eieren! Als je alcohol drinkt, produceert je een lichaam een stofje dat we "acetaldehyde" noemen, dit geeft je die vervelende kater. Je lichaam reageert hierop door het stofje glutathione te produceren, maar aan dat stofje heb je heel snel een gebrek. En daarom moet je eieren eten, want in eieren zit een stofje cysteine en dat bevat weer het stofje glutathione. Snap je het nog? Met andere woorden, eieren zijn super goed om een kater te verdrijven.

– In tomaten zitten hetzelfde stofje als in eieren, glutathione, perfect anti-kater voedsel dus!

Bron

– Fruitsap! Je bloedsuiker spiegel is waarschijnlijk zeer laag, wat ook zorgt voor kater-gevoelens. Fruitsap zorgt voor wat extra (natuurlijke) suikers. De beste sapjes die je kunt drinken zijn appel en cranberry.

– Augurken! Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam een tekort aan vitaminen krijgt. Augurken zitten vol met vitamine A, ijzer, potassium, vitamine K en calcium. Augurken kunnen je helpen over de ergste kater-perikelen heen te komen.

Bron

– Olijfolie zorgt ervoor dat alcohol minder snel in je lichaam wordt opgenomen.

– Pepermunt thee zorgt ervoor dat je je minder opgeblazen voelt en vermindert ook andere kwaaltjes die alcohol in je maag veroorzaken.

Maar de aller aller aller beste manier om katerloos te blijven, is om de kater te voorkomen door gewoon niet (te veel) te drinken. Maar dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen.

Bronnen: Gezondheidsnet / Glamour UK / Womens Health Magazine