Food

Zoete zaligheid: Oreo & Twix Cheesecake

Wat is er lekkerder dan een Twix of een Oreo? Oreo & Twix cheesecake natuurlijk! Als je even niet op de lijn let is dit zo ongeveer het goddelijkste wat je kunt verzinnen. Je maakt ze als cupcakes, dus ideaal als je uit wil delen. En dan zijn we nog niet eens begonnen over de smaak. Een feestje in je mond! Lees snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig?
– 26 Oreo's
– 1 eetlepel suiker
– 55 gram ongezouten boter, gesmolten
– 450 gram roomkaas (Mon Chou), zacht
– 110 gram suiker
– 1/2 theelepel vanille extract
– 2 eieren, licht geklutst
– 110 gram zure room
– 12 mini Twix reepjes, gesneden in stukjes


Bron: gourmandrea

Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven tot 130 C.
2. Doe de cupcake papiertjes in de cupcake pan en vet deze lichtjes in.  
3. Maak van de Oreo koek kruimels. Je kunt dit zelf breken en pletten of je kunt het in de keukenmachine doen. 
4. Doe de Oreo kruimels in een grote kom, voeg de suiker toe en meng dit goed. 
5. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Giet de boter bij de Oreo kruimels en suiker en meng dit vervolgens goed tot het mengsel aan elkaar gaat plakken.
6. Schep anderhalve theelepel van de Oreo kruimpels in elke cupcake.
7. Gebruik je hand of de achterkant van een theelepel om de kruimels goed aan te duwen zodat het een bodem wordt. Je kunt ook nog wat extra toevoegen zodat elke cupcake een goede bodem heeft. Zet vervolgens de cupcakepan opzij. 
8. Mix in een aparte grote kom de roomkaas (Mon Chou) tot het lekker zacht en creamy is. Je kunt dit doen met een elektrische mixer op medium snelheid.
9. Voeg de suiker toe aan de roomkaas en meng dit.
10. Voeg het vanille extract toe en meng dit. 
11. Kluts de eieren en giet het mengsel langzaam bij de roomkaas tot de eieren goed gemengd zijn.
12. Voeg de zure room toe en meng het goed. 
13. Snijd de Twix reepjes in stukjes. 
14. Doe de Twix stukjes in het roomkaasmengsel. 
15. Gebruik een ijsschep en schep het roomkaasmengsel in de cupcakes.
16. Doe de cupcakes in de voorverwarmde oven voor 30 tot 35 minuten.
17. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze even afkoelen. Laat ze vervolgens verder koelen in de koelkast, van 3 uur tot een hele nacht. 


Bron: buzzinthekitchen


Bron: gourmandrea

Eet smakelijk!

Ga jij dit recept maken? 

Bron: gourmandrea, buzzinthekitchen