Fashion

Emma geeft tips: Hoe loop je op hakken?

Hoge hakken. Elk meisje is er gek op. Waarom? Ze maken je vrouwelijk, sexy en een stukje langer. Toch vergt het enige inspanning en oefening om er goed op te kunnen lopen. Een tijdje geleden kon je lezen dat ik – Emma – altijd op hakken loop. Al snel kreeg ik de vraag hoe ik dat toch doe? Daarom geef ik wat tips!

Dapper doe jij voor de eerste keer je hoge hakken aan. Je zet de eerste stap en het voelt al meteen niet goed. Je enkels wiebelen en lopen gaat niet zo makkelijk als normaal. Hakken moeten je juist zelfverzekerd en sexy laten voelen, maar jij voelt je juist onzeker en onaantrekkelijk. Het liefst doe jij meteen weer je gympen aan je voeten. Herkenbaar? Zo gaat het bijna altijd in het begin. Op hakken lopen is helaas geen aangeboren eigenschap en ook ik moest door deze 'beginfase' heen. Oefening baart kunst! Nu kan ik niet meer zonder. 

heels

Vier jaar geleden begon ik op hakken te lopen. Het was zomer en ik wilde wel eens wat anders dan een platte schoen. Als klein meisje keek ik al vol bewondering naar vrouwen met high heels. 'Dat wil ik later ook!' dacht ik. Ik kocht leuke sleehakken (espadrilles, een centimeter of vijf) en ik trok ze elke dag aan. Trots paradeerde ik met mijn espadrilles over de straten en zelfs binnen hield ik ze aan. Ik kreeg veel blaren en had pijn aan mijn voeten, maar op gegeven moment ging dat weg. Het is even doorbijten, dat zal ik niet ontkennen. 

Na mijn zomer op de espadrilles deed ik weer eens de hakken die ik al had aan mijn voeten. Voorheen kon ik hier nooit op lopen en verzwikte ik mijn enkels op elke straathoek. Tot mijn verbazing merkte ik dat erop lopen erg makkelijk ging! Appeltje eitje. Tijd om een paar centimer hoger te gaan! Ik kocht een nieuw paar hakken en deed ze weer zoveel mogelijk aan. Mijn voeten deden niet meer zoveel pijn als aan het begin. Ik voelde me juist zelfverzekerd en fijn op mijn high heels! 

Op mijn killer heels trotseer ik de blaren, pijnlijke tenen en brandende voeten. Ja, dat hoort er -helaas- allemaal bij. En toch zijn al die pijntjes het helemaal waard. Hoge hakken doen iets met een meisje. Je voelt je vrouwelijk, volwassen en zelfverzekerd. Er bestaat geen beter medicijn tegen een futloos en onaantrekkelijk gevoel dan een paar sexy hakken! 

heels

De nadelen van op hakken lopen? Het vergt enige planning. Ik moet me altijd bedenken wat ik die dag ga doen en hoeveel ik moet lopen. Als er een kans in zit dat ik een lange afstand moet lopen, dan speel ik op safe en dan doe ik mijn (afgetrapte) fijne hakken aan. Weet ik dat ik toch alleen maar moet zitten en hoogstens naar de Albert Heijn moet? Dan doe ik mijn mooie hakken aan. 

Op gegeven moment droeg ik alleen maar hakken. Ik waagde me niet meer aan gympen en ook stoere boots liet ik aan mij voorbij gaan. Dat bleek niet zo'n goed idee: over het strand lopen met blote voeten kostte mij erg veel moeite omdat mijn kuitspieren erg kort waren geworden. Daarnaast voelde ik me echt niet meer fijn op platte schoenen, omdat ik me dan zo klein voelde. Ik ben 1,63m en op platte schoenen had ik het idee dat ik altijd tegen iedereen op keek. Mijn tip is dus: wissel hakken af met platte schoenen! Ik ben pas deze zomer weer begonnen om op platte schoenen te lopen en mijn spieren zijn al minder kort. Daarnaast voel ik me weer fijn bij mijn eigen lengte (al prefereer ik alsnog mijn high heels)! 

Voel jij je fijn op je gympen? Iedereen voelt zich bij andere dingen prettig en dat is prima. 

Kortom, mijn tips:
– Op hakken lopen moet je leren.
– Oefenen, oefenen, oefenen! Buiten, binnen, overal. Op hakken lopen leer je echt niet in een dag, dat duurt enkele weken.
– Begin op sleehakken, daar loop je veel makkelijker op en ze zijn veel stabieler.
– Begin met een kleine hak en bouw het langzaam op naar een killer heel.
– Kies high heels met een dikke hak. Op stiletto's kan ook ik niet lopen!
– Ik ben dol op enkellaarsjes met high heel. Waarom? Ze geven extra steun bij je enkels. 
– Pijn hoort erbij. Pleisters kunnen helpen, maar ze helpen niet bij alle pijn.
– Denk goed na over waar je naartoe gaat en hoeveel je moet lopen. Doe anders ballerina's in je tas, zodat je altijd je killer heels kan inruilen voor comfy schoenen.
– Wissel je high heels af met platte schoenen.
– Als ik high heels in de winkel pas, dan voel ik meteen of ze goed zitten of niet. Sta jij op en heb jij al meteen pijn aan je voeten? Koop ze dan niet. 
– Ik heb een paar high heels die ik mijn 'zit-schoenen' noem. Die kan ik alleen aan tijdens diners of op feestjes waar ik alleen maar sta. Niet elke hak is geschikt om dagelijks aan te doen ;-). 

heels

Kun jij al op hakken lopen? Of moet je het nog leren?

Bron beeld: weheartit

Bedankt voor de tip, Michelle!