Health

De Anywhere workout

Sta je daar met je goede gedrag in je sportkleding, klaar om naar de sportschool te gaan. Maar… het regent! Zucht, aan dit hondenweer wil jij je niet wagen. Dan kom je als een verzopen katje aan en dan loop je vast verkoudheid op. Gelukkig is er de Tabata work-out: een aerobic work-out die je overal kunt doen! 

De Tabata training wordt ook wel de 'fat-burning miracle work-out' genoemd. Een oefening duurt gemiddeld vier minuten, kort maar krachtig. Een korte work-out zorgt ervoor dat je meer vet kunt verbranden. De Anywhere work-out kun je -zoals de naam al zegt- overal uitvoeren, want je hebt niks nodig! 

De bewegingen in de work-out zijn simpel, maar sommige zijn wel heel intens (ja, buiten adem zijn hoort er ook bij). 

Begin met een warming-up. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Begin met wat basic moves zoals marcheren, je armen in cirkels bewegen en je benen stretchen.

Om de workout zo 'Tabata' mogelijk te maken, moet je 20 seconden alles geven en dan afwisselen met 10 seconden rust. Doe dat zeven keer. 

Je kunt de volgende oefeningen mixen en matchen. Je hoeft niet alle oefeningen in een keer te doen, maar je kunt ook kiezen voor een oefening of voor twee.

Set 1: Mountain climbers

run

Ga als een plank staan. Ga dan 'rennen' door je knieën bijna tegen je borst te doen. Doe dit zo snel mogelijk zodat je helemaal buiten adem bent na deze oefening. 

Oefening 2: Squat jumps

squat

Ga rustig door je knieën en spring dan snel weer op, met je handen gestrekt tot boven je hoofd en land dan weer in een squat. Herhaal, en doe de oefening zo snel als je kan. Zorg dat je met veel kracht omhoog springt. 

Oefening 3: Burpees

Zet je voeten ter hoogte van je heupen en buig naar voren, en breng je handen naar de grond. Spring op met je benen en armen gestrekt. Kom dan weer neer in 'de kikkerpositie'. Herhaal en doe het zo snel als je kan. 

Oefening 4: Ski moguls

oefening

Ga in een skistand staan met je billen naar achter en je armen gestrekt langs je bovenlichaam. Je voeten staan tegen elkaar aan. Spring de lucht in, draai 90 graden en kom weer neer in de skistand. Doe dit weer zo snel mogelijk voor 20 seconde! 

Als je klaar bent met de oefeningen, kom dan op adem en doe ter afsluiting wat stretches om spierpijn te voorkomen. 

Ga jij deze oefeningen doen?

Bron: shape.com