Fashion

Hoe kleed je jezelf volwassener?

'Huh? Ben je echt al 19? Ik had je zeker 14 geschat!'. Komt jou dit bekend voor? Vaak zullen mensen zeggen dat je niet hoeft te klagen. 'Als je dit over tien jaar ook nog hoort, zul je blij zijn!'. Ja, over tien jaar inderdaad. Nu wil je er het liefst gewoon uitzien zoals je eigen leeftijd. Maar hoe je doe je dat? Lees snel verder voor verschillende manieren/

Hakken
Schatten mensen jou door je -korte- lengte een stuk jonger? Schaf een paar hakken aan! Dat hoeven niet meteen stiletto's te zijn, koop liever een paar schoenen met een stevige hak waar je goed op kunt lopen. Als je op hakken loopt, krijg je automatisch een mooie houding. Je hebt een rechte rug en dit zorgt ervoor dat je er zelfverzekerd uitziet. Als je zelfverzekerdheid uitstraalt, zie je er ook volwassener uit.

hakken volwassen

Kleding
Het mag duidelijk zijn dat kleding met figuren van bijvoorbeeld Hello Kitty je een stuk jonger maken. Dat geldt ook voor felle kleurcombinaties. Natuurlijk kun je een roze top aantrekken, maar laat je groene broek dan achterwege. Kledingstukken die je ouder doen lijken zijn een mooie blouse, colbert, effen -donkere- broek en een nauwaansluitende rok zoals een kokerrok. Vermijd ook combinaties van drukke printjes. Printen die een 'oudere' uitstraling hebben zijn de ruit, pied de poule en tops met één afbeelding of een zin.

colbert volwassen

Accessoires
Doordat je je kleding wat rustiger houdt, kan je uitpakken met accessoires! Een mooie statement ketting zorgt ervoor dat je outfit niet saai is en het staat ook volwassen en elegant. Ook het dragen van een horloge en een grote ring zijn geschikt. Haarbandjes en veel clipjes voor in je haar kun je beter achterwege laten.

ketting volwassen

Make-up
Make-up is perfect om je er ouder uit te laten zien. Daarmee bedoel ik niet dat je meteen je hele gezicht moet vol plamuren; subtiele make-up is the answer! Met een beetje mascara krijg je een veel opener blik en een dun lijntje onder of boven je oogleden maken je ogen wat sprekender. Heb je lichte wenkbrauwen? Teken ze dan een beetje bij. Je zult verstelt staan hoeveel effect dit heeft. Fel gekleurde oogschaduw en lipgloss in opvallende kleuren kun je beter bewaren voor een feestje.

eyeliner volwassen

Wat doe jij om er volwassener uit te zien?

Bron beeld: weheartit.com