Astrologie

Op 9 oktober is er weer een volle maan en dit kun je verwachten

volle-maan-9-oktober

9 oktober 2022 om 22:54 staat er weer een volle maan op ons te wachten. Dit keer staat de volle maan in het teken Ram. Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Weegschaal. Tussen deze twee sterrenbeelden ontstaat er een spanningsveld. Dit is wat jij hiervan kunt merken. 

Volle maan 9 oktober

Deze volle maan in oktober wordt ook wel de jachtmaan genoemd. Deze naam heeft de maan te danken aan de tijd dat er werd gejaagd om aan voedsel te komen. Tijdens de jachtmaan moest men vroeger extra veel eten verzamelen, om het komende koudere najaar door te komen. We hoeven tegenwoordig niet meer zelf te jagen op ons voedsel, maar toch krijgen we veel daadkrachtige energie van deze volle maan op 9 oktober.

Maan in teken Ram

De Ram is het eerste sterrenbeeld van de dierenriem en heeft een vurig karakter. Het vuurteken is impulsief en energiek. Als een Ram ergens zijn zinnen op zet, dan gaat hij daar volledig voor. De Ram laat zich leiden door eigen behoeftes en impulsen. Soms zijn ze zo bezig met het behalen van eigen doelen, dat ze onbedoeld anderen kwetsen.

Zon in teken Weegschaal

Tegenover deze volle maan staat de zon op hetzelfde moment in het teken Weegschaal. Dit zorgt voor een mega intens spanningsveld. De Weegschaal en Ram staan qua eigenschappen recht tegenover elkaar. De Weegschaal is erg bedachtzaam, waar de Ram dan weer heel impulsief is zonder een keer om te kijken. De energie van de Weegschaal is gericht op de ander en geeft dus een fijne boost aan je relaties. Het kan er helaas ook voor zorgen dat je het ineens heel moeilijk vind om grenzen aan te geven. Dat komt omdat de Weegschaal geneigd is om te veel mee te gaan in hetgeen wat een ander wil. Dan schuiven ze onbewust vaak hun eigen mening of visie aan de kant.

Vind een middenweg

Omdat de Weegschaal en Ram zo verschillend zijn veroorzaken ze een intens en interessant spanningsveld. De Ram wil dat je jezelf laat zien, je dromen najaagt. De Weegschaal vraagt dan weer of je goed na gaat waar sommige van ten koste gaan. Zoek goed naar een balans. Terwijl de Ram dan weer vraagt om te doen waar jij gelukkig van wordt, no matter the cost. Het is dus belangrijk dat jij hierin een mooie middenweg vindt. Zoek van de twee tekens de dingen uit die het beste bij jou passen en die jij goed kunt gebruiken.

Must reads 👀