Lifestyle

Wat te doen, vriendinnenweekend zonder poen

De laatste gossips bespreken, lekker keten en Facebook foto’s van elkaars crush bekijken…Van goede gesprekken tot het dubbel liggen van de slappe lach en van advies geven tot het bieden van een luisterend oor: quality-time met vriendinnen is zo nu en dan echt even nodig!

Trommel daarom binnenkort jouw vriendinnen op voor een weekendje ouderwets logeren! Gezellig toch? Jullie kunnen natuurlijk naar de film, een dagje shoppen of uitgaan in de discotheek. Maar wist je dat je met vriendinnen ook veel leuke activiteiten kunt doen, zonder geld uit te geven? Girlscene geeft je een aantal creatieve tips om geld te besparen. Je kunt dus gerust je portemonnee opbergen tijdens sleep-overs met vriendinnen.

Wat te doen, vriendinnenweekend zonder poen

1. Vraag aan je vriendinnen of ze allemaal hun make-up spulletjes mee willen nemen. Eén van de leukste activiteiten met vriendinnen is toch wel het optutten voor de spiegel. Maar in plaats dat iedereen zichzelf opmaakt, maak je elkaar op! Je vriendin kan een totally nieuwe look aanbrengen, iets heel anders dan je normaal gewend bent. Soms een echte eye-opener

2. Alle vriendinnen mooi in de make-up? Dat is hét moment om een fotoshoot te organiseren!  Zet de camera op een stabiele ondergrond en zorg dat iedereen zichtbaar in beeld is. Zet de fotocamera op de timer en ga snel weer terug naar je plekje. 3…2…1… lachen! Na de groepfoto’s wordt het pas echt leuk. Denk aan close-ups, gekke bekken of vriendinnen die de ‘smize’ (smile with your eyes) modellenblik van Tyra Banks proberen te creëren. Slappe lach gegarandeerd!

3. Toe aan een nieuwe outfit? Laat elke vriendin kleding meenemen die zij nooit of nauwelijks meer dragen. Geef elkaar vervolgens advies hoe zij deze kledingstukken alsnog kunnen dragen, en in welke combinatie. Soms is het heel verrassend, een frisse blik van vriendinnen in je garderobe!

4. En zie je je eigen kledingkast hierna nog steeds niet zitten? Organiseer dan een officiële kledingruil met je girls. Iedereen neemt kleding mee die zij wel zouden willen ruilen met vriendinnen. Zorg dat je weet welke vriendin welk kledingstuk leent en visa versa. Mocht je onverwachts toch dat ene item weer nodig hebben, dan weet je wie je moet bellen! Een leuke activiteit om iedereen weer een ‘nieuwe’ kledingkast te bezorgen.

5. Is de sleep-over bij jou thuis? Verzamel iedereen in de keuken, het is namelijk tijd voor een uitdaging! Maak met z’n allen een gerecht met de ingrediënten die in de keuken aanwezig zijn. Wees creatief, maar let op: het moet natuurlijk wel eetbaar zijn. Ps. de voorraadkast in de kelder telt niet mee. Alleen hetgeen wat zich in de keuken bevindt mag gebruikt worden. Succes!

6. Nail-art is hot! Lak de nagels in een leuk kleurtje en pak daarna tandenstokers of satéstokjes. Doop deze in een kleur nagellak en maak de leukste creaties op de nagels van je vriendin. Van stippen en strepen tot jawel, pandaberen. 

7. Zet de kleurpotloden en stiften op tafel en haal papier tevoorschijn. Maak met je vriendinnen het grote vriendinnenboek! Dit boek staat in het teken van jullie vriendschap. Kladder de pagina’s vol met leuke anekdotes, zet de meest hilarische momenten die jullie hebben meegemaakt op papier en omschrijf mooie herinneringen. Mochten jullie hier helemaal in opgaan, dan kunnen jullie nog als slagroom op de taart een speciaal logo ontwerpen voor op de kaft. Een logo dat staat voor jullie vriendschap!

8. Kies met z’n allen een leuk nummer uit en maak jullie eigen videoclip!

Een vriendinnenweekend zonder geld hoeft dus helemaal niet zo saai te zijn. Er zijn genoeg leuke activiteiten te bedenken waar geen cent aan te pas komt. Fijn!

Beeld: iStock