Food

4 vegetarische en glutenvrije gerechten

Als je een vegetarisch en/of glutenvrij dieet volgt, is het soms lastig om lekkere recepten te vinden. Zeker als je voor vriendinnen een lekker gerecht wilt maken! Ook als je niet vegetarisch of glutenvrij eet, zijn deze recepten heerlijk om mee af te wisselen. Je eet dan vaak net even wat andere ingrediënten dan normaal gesproken.

Quinoa met courgette, pompoen en munt

glutenvrij

Dit gerecht met quinoa zit vol met lekkere ‘herfst’ smaken. Bereid de quinoa volgens de verpakking (te koop in de supermarkt en natuurwinkel) en voeg daaraan stukjes courgette, pompoen en cranberry toe. Een beetje munt door het gerecht zorgt voor de frisheid. Uiteraard kan je zelf nog andere groenten aan dit gerecht toevoegen zoals bosuitjes en aubergine.

Quinoa met muskaatpompoen

glutenvrij2

Dit gerecht is de vegetarische en glutenvrije variant van risotto (en het bevat ook nog eens minder calorieën!). Bereid de quinoa volgens de verpakking en voeg daaraan de muskaatpompoen, dat is de oranje pompoen, paddenstoelen, uien en een beetje knoflook toe. Hmm….

Pittge zilvervliesrijst met perzik en pistachenoten

glutenvrij3
Op de afbeelding zie je in plaats van zilvervliesrijst wheat berry. Dit product is in Nederland moeilijk verkrijgbaar dus zilvervliesrijst is een goede vervanger.

Dit gerecht is ideaal als je van pittig eten houdt. Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking en voeg daaraan kardemom (te koop in de supermarkt, staat bij de kruiden), komijn en kaneel toe. Maak het gerecht af met stukjes gedroogde perzik en pistachenoten. Ook met dit gerecht kan je variëren door andere groenten en noten toe te voegen.

Salade van gierst, linzen en granaatappelpitjes

glutenvrij5

Voor deze salade heb je gierst nodig. Gierst lijkt op rijst (je kan dus ook prima zilvervliesrijst of een andere rijstsoort gebruiken) en is te koop bij de natuur- en reformwinkel. De granaatappelpitjes zorgen ervoor dat de salade een beetje zuur is, dus fris smaakt. Naast de linzen heb je voor dit gerecht limoensap, peterselie en bosuitjes nodig. Lekker!

Eet smakelijk!

Wat voor producten gebruik jij als je vegetarisch en/of glutenvrij eet?

Bron: fitsugar.com

Door: Quirine